Shqip

Shqip

Pyetjet - Pyetjet

Gjeni përgjigjen e duhur duke bërë pyetjen e duhur

Çka? Çfarë?

Çka? Çfarë?

Çfarë lloji?

Çfarë lloji?

Ku?

Ku?

Kur?

Kur?

Pse?

Pse?

Cili / a?

Cili / a?

Kush?

Kush?

I kujt?

I kujt?

E kujt?

E kujt?

Si?

Si?

Sa (shumë)?

Sa (shumë)?

Sa?

Sa?

Sa shpesh?

Sa shpesh?

Sa larg?

Sa larg?

Sa gjatë?

Sa gjatë?

 1. Pyetjet

  Pyetjet

 2. Çka jeni duke bërë sot?

  Çka jeni duke bërë sot?

 3. Unë jam duke shkuar në treg për të blerë ushqim dhe për të vizituar së shpejti një mikun tim.

  Unë jam duke shkuar në treg për të blerë ushqim dhe për të vizituar së shpejti një mikun tim.

 4. Ku jeni tani?

  Ku jeni tani?

 5. Jam në stacionin e trenit, afër bibliotekës.

  Jam në stacionin e trenit, afër bibliotekës.

 6. Kur do ta shikoni ndeshjen?

  Kur do ta shikoni ndeshjen?

 7. Loja fillon në orën 19:00. por do të jemi aty deri në orën 6.

  Loja fillon në orën 19:00. por do të jemi aty deri në orën 6.

 8. Pse je me vonesë?

  Pse je me vonesë?

 9. Më vjen keq, më ka marrë malli për autobusin tim.

  Më vjen keq, më ka marrë malli për autobusin tim.

 10. Kush është shoku yt më i mirë?

  Kush është shoku yt më i mirë?

 11. Shoku im më i mirë është John, ne rritemi së bashku që në shkollën fillore.

  Shoku im më i mirë është John, ne rritemi së bashku që në shkollën fillore.

 12. Cila gjuhë është gjuha juaj amtare?

  Cila gjuhë është gjuha juaj amtare?

 13. Gjuha ime amtare është frëngjishtja.

  Gjuha ime amtare është frëngjishtja.

 14. Sa punonjës keni?

  Sa punonjës keni?

 15. Aktualisht, kam dhjetë të punësuar.

  Aktualisht, kam dhjetë të punësuar.