Shqip

Dansk

Restorant - Restaurant

The place where food brings people together to have some quality time

Hide Image

mëngjes

breakfast

drekë

lunch

darkë

dinner

meny

menu

startues

starter

ushqimi kryesor

main course

ëmbëlsirë

dessert

salcë

sauce

erëza

spices

rezervimi i tavolinës

table reservation

klient

client

kamarier

waiter

menaxher restoranti

restaurant manager

klub nate

night club

Piceri

Pizzeria

ananas

pineapple

djegës

chili

kërpudha

mushroom

karkaleca

shrimp

proshutë

ham

vaj ulliri

olive oil

piper i kuq

paprika

proshutë

bacon

ton, peshk tuna

tuna

 1. Restorant

 2. A keni tavolinë të lirë? Do të doja të beja një rezervim pë dy.

 3. Më lejoni të kontrolloj në sistem. Po, ne kemi një për ju.

 4. Mund të më jepni menunë, ju lutem?

 5. Sigurisht, ne gjithashtu kemi menunë në anglisht.

 6. Çfarë dëshironi në ushqimin kryesor?

 7. Unë do të marr një biftek me mish lope.

 8. Piceri

 9. Çfarë lloj pize dëshironi të porosisni?

 10. Unë do nr.5 në menu dhe shtoni disa djathë më shumë.

 11. Deshironi diçka tjeter?

 12. Jo faleminderit. A mund ta kam faturën, ju lutem?