Shqip

English

Prezantimi - Introduction

Start your day with confidence and show the best version of yourself to others

Mirë se vini

Welcome

gjuhë

language

i huaj

foreigner

turist

tourist

student

student

punëtor

worker

njerëz

people

arsye

reason

shok

friend

dashnore

girlfriend

dashnor

boyfriend

lëvizje

move

qytet

city

regjion

region

shtet, vend

country

çertifikatë

certificate

fillim

beginning

kulturë

culture

fe

religion

traditë

tradition

Përshendetjet

Greetings

Përshendetje, tung

Hello

Mirëmëngjes

Good morning

Mirëdita

Good afternoon

Mirëmbrëma

Good evening

Natën e mirë

Good night

Mirëupafshim

Good bye

Paç fat, me fat

Good luck

Gëzuar

Cheers

Urime

Congratulations

Urime ditëlindjen

Happy birthday

Gëzuar krishtlindjet

Merry christmas

Urime viti i ri

Happy new year

Shëndet

Bless you

Shihemi

See you

Emigrant

Immigrant

dokumetn

document

leje qëndrimi

residence permit

i përkohshëm

temporary

i përgjithshëm

permanent

kohëzgjatja

duration

i rritur

adult

integrim

integration

kurs

course

komunitet

community

 1. Mirë se vini

  Welcome

 2. Përshendetje, si jeni?

  Hello, how are you?

 3. Jam mirë, faleminderit.

  I am fine, thank you.

 4. Si e keni emrin? = Unë quhem John.

  What is your name? = My name is John.

 5. Sa vjeçar jeni = Unë jam 25 vjeçar.

  How old are you? = I am 25 years old.

 6. A është hera e parë në Finlandë? = Po është.

  Is it your first time in Finland ? = Yes it is.

 7. Ishte kënaqesi që u takuam John. Shihemi së shpejti.

  It was nice meeting you John. See you soon.

 8. Përshendetjet

  Greetings

 9. Mirëdita, zotri / zinjë. Si mundem t'ju ndihmoj?

  Good afternoon, sir/madam. How may I help you?

 10. Mirëdita, do të doja të gjeja rrugën për në qendër të qytetit.

  Good afternoon, I would like to find the way to the city centre.

 11. Mirë mëngjesi, çfarë keni sot për mëngjes?

  Good morning, what do you have for breakfast today?

 12. Sot kemi salatë, mish lope, peshk dhe ushqim vegjetarian. Kafja dhe çaji janë të përfshira gjithashtu. Shijoni mëngjesin tuaj.

  Today we have salad, beef, fish and vegetarian food. Coffee and tea are included as well. Enjoy your breakfast.

 13. Emigrant

  Immigrant

 14. Nga jeni?

  Where are you from?

 15. Unë kam lindur në Paris dhe jam zhvendosur këtu me familjen time.

  I was born in Paris and moved here with my family.

 16. Cila ishte arsyeja juaj kryesore për tu zhvendosur këtu?

  What was your main reason for moving here?

 17. Dikur kam punuar në një kompani ndërtimi por tani jam student.

  I used to work in a construction company but now I am a student.