Shqip

English

Familja - Family

The most important people of your life

nënë

mother

baba

father

prindërit

parents

vajzë

girl

djalë

boy

motër

sister

vëlla

brother

binjakë

twins

bijë

daughter

bir

son

vëllezërit dhe motrat

siblings

gjyshja

grandmother

gjyshi

grandfather

gjyshërit

grandparents

mbesë

niece

nip

nephew

hallë, teze

aunt

axhë, dajë

uncle

i afërm

relative

kusheri

cousin

grua

wife

burrë

husband

nuse

bride

kunatë

sister in law

dhëndër

brother in law

 1. Familja

  Family

 2. A jetoni me familjen tuaj?

  Do you live with your family?

 3. Po, unë jetoj me prindërit dhe vëllain tim.

  Yes, I live with my parents and my brother.

 4. Sa ësthë e madhe familja e juaj­?

  How big is your family?

 5. Unë kam gruan dhe tre fëmijë

  I have a wife and three children.

 6. Sa vjeçe është gjyshja juaj?

  How old is your grandmother?

 7. Ajo është 85 vjeç por është shumë e shëndetshme.

  She is 85 years old but she is very healthy.

 8. A punon motra juaj për qeverinë?

  Is your sister working for the government?

 9. Po ajo e ben. Ajo është e punësuar në zyrën e imigracionit si përkthyese.

  Yes, she does. She is employed by the immigration office as a translator.