Shqip

English

Shtëpi - House

The place where you spend your most precious time

Dhomat

Rooms

ҫelës

key

derë

door

korridor

hallway

dysheme

floor

dhomë e ndenjës

living room

dhomë e fejtjes

bedroom

televizor

television

qilim

carpet

dyshek

mattres

batanije, mbulesë

blanket

divan

couch

shtrat

bed

jastëk

pillow

raft

shelf

dritare

window

perde

curtain

dekorim

decoration

mobilje

furniture

llambë

lamp

banjo

bathroom

tualet

toilet

pasqyrë

mirror

dush

shower

Kuzhinë

Kitchen

lugë

spoon

pirun

fork

thikë

knife

pjatë

plate

filxhanë

cup

gotë uji

water glass

tavolinë

table

tavolinë e ngrënies

dining table

karrige

chair

shishe

bottle

frigorifer

fridge

friz

freeze

makinë kafeje

coffeemaker

mikrovalë

microwave

lavaman

sink

rubinet

faucet

tavë, tigan

pan

stobë, shporet

stove

furrë

oven

pjatalarëse

dishwasher

 1. Dhomat

  Rooms

 2. Sa dhoma ka në shtëpinë tuaj?

  How many rooms are in your house?

 3. Ne kemi dy dhoma gjumi, një dhomë të gjallë, një kuzhinë dhe një depo jashtë.

  We have two bedrooms, a living room, a kitchen and a storage outside.

 4. Çfarë lloj apartamenti ju nevojitet?

  What kind of apartment do you need?

 5. Më duhet një apartament me tre dhoma gjumi me një kuzhinë të madhe, një ballkon, një banjo dhe një tualet.

  I need a three bedroom apartment with a large kitchen, a balcony, a bathroom and a toilet.

 6. Unë kam nevojë për të ndryshuar dyshekët në dhomën time. A e dini se ku mund të blej?

  I need to change mattresses in my room. Do you know where can I buy?

 7. Atje është një dyqan i mirë jashtë qytetit. Më lër të të shkruaj adresën.

  There is a good shop outside the city. Let me write you the address.

 8. Kuzhinë

  Kitchen

 9. Sa shpesh gatuani në shtëpi?

  How often do you cook at home?

 10. Kryesisht gatuaj në fundjavë por ka raste që gatuaj edhe gjatë javës.

  I mostly cook on the weekends but there are times I cook during the week as well.

 11. A keni nevojë për të riparuar diçka në kuzhinë?

  Do you need to repair something in the kitchen?

 12. Po, kuzhina duhet të rregullohet sepse është e vjetër.

  Yes, the kitchen needs to be repaired because it is old.

 13. Ku mund të blej një tavolinë të mirë ngrënie për gjashtë persona?

  Where can I buy a good dining table for six?

 14. Unë e di një dyqan të mirë. Mund t'ju dërgoj atje.

  I know a good shop. I can take you there.