Shqip

English

Trupi - Body

Be confident in yourself and boost your wellbeing

Organet e jashtme

External organs

kokë

head

flokë

hair

syri

eye

vesh

ear

fytyrë

face

hundë

nose

mjekër

beard

buzët

lips

gojë

mouth

dhëmb

tooth

gjuhë

tongue

lëkurë

skin

qafë

neck

krah

arm

bërryl

elbow

dorë

hand

gisht

finger

thonjtë

nails

gjiri

breast

muskujt

muscles

gju

knee

këmbë

foot, leg

shpinë

back

pjesa e poshtme e shpinës

lower back

Organet e brendshme

Internal organs

truri

brain

fyt

throat

mushkëritë

lung

mëlçi

liver

veshkat

kidneys

zemër

heart

gjak

blood

stomaku

stomach

zorrë

bowel

kockë

bone

 1. Organet e jashtme

  External organs

 2. Kam thyer hundën gjatë skijimit, a mendoni se kam nevojë për operacion?

  I broke my nose while skiing, do you think i need surgery?

 3. Ju sigurisht keni nevojë për një operacion në hundë.

  You certainly need a nose surgery.

 4. Kam nevojë të vizitoj një mjek të syve.

  I need to see an eye doctor.

 5. Më lejoni të kontrolloj për një okulist.

  Let me check for an ophthalmologist

 6. A mund ta hapësh gojën?

  Can you open your mouth?

 7. Një dhëmb ka një vrimë dhe duhet të mbushet.

  One tooth has a hole and it must be filled.

 8. Organet e brendshme

  Internal organs

 9. Çfarë ilaçi duhet të marr për të kuruar një dhimbje të fytit?

  What medicine should I take to treat a sore throat?

 10. Unë do të shkruaj një recetë menjëherë.

  I will write a prescription right away.

 11. Çfarë është grupi juaj i gjakut?

  What is your blood group?

 12. Grupi im i gjakut është A +.

  My blood group is A+.