Shqip

English

Restorant - Restaurant

The place where food brings people together to have some quality time

mëngjes

breakfast

drekë

lunch

darkë

dinner

meny

menu

startues

starter

ushqimi kryesor

main course

ëmbëlsirë

dessert

salcë

sauce

erëza

spices

rezervimi i tavolinës

table reservation

klient

client

kamarier

waiter

menaxher restoranti

restaurant manager

klub nate

night club

Piceri

Pizzeria

ananas

pineapple

djegës

chili

kërpudha

mushroom

karkaleca

shrimp

proshutë

ham

vaj ulliri

olive oil

piper i kuq

paprika

proshutë

bacon

ton, peshk tuna

tuna

 1. Restorant

  Restaurant

 2. A keni tavolinë të lirë? Do të doja të beja një rezervim pë dy.

  Do you have a free table? I would like to make a reservation for two.

 3. Më lejoni të kontrolloj në sistem. Po, ne kemi një për ju.

  Let me check in the system. Yes, we do have one for you.

 4. Mund të më jepni menunë, ju lutem?

  Can you give me the menu, please?

 5. Sigurisht, ne gjithashtu kemi menunë në anglisht.

  Sure, we also have the menu in English.

 6. Çfarë dëshironi në ushqimin kryesor?

  What would you like for the main course?

 7. Unë do të marr një biftek me mish lope.

  I will take a beef steak.

 8. Piceri

  Pizzeria

 9. Çfarë lloj pize dëshironi të porosisni?

  What kind of pizza would you like to order?

 10. Unë do nr.5 në menu dhe shtoni disa djathë më shumë.

  I will the nr.5 on the menu and add some more cheese.

 11. Deshironi diçka tjeter?

  Would you like anything else?

 12. Jo faleminderit. A mund ta kam faturën, ju lutem?

  No, thanks. Can I have the bill, please?