Shqip

Español

Foljet - Verbs

Talk easy using common words in communication

këshilloj

to advise

lejoj

to allow

aplikoj

to apply

pyes

to ask

sjell

to bring

blej

to buy

thërras, quaj

to call

mund

to can

vij

to come

llogaris

to count

çajë

to cry

pij

to drink

vozisë, ngas

to drive

ha, ushqehem

to eat

ndjej

to feel

luftoj

to fight

harroj

to forget

marr

to get

jap

to give

shkoj

to go

supozoj, mendoj

to guess

dëgjoj

to hear

puth

to kiss

dij

to know

mësoj

to learn

largohem

to leave

jetoj

to live

shikoj

to look

dashuroj

to love

bëj

to make

shënoj

to mark

duhet

to must

nevoj

to need

paguaj

to pay

luaj

to play

publikoj

to publish

lexoj

to read

kujtoj

to remember

them, shpreh

to say

kërkoj

to search

shikoj

to see

shes

to sell

dërgoj

to send

duhet të

to should

këndoj

to sing

qesh

to smile

flas

to speak

qëndroj

to stay

studioj

to study

merr

to take

mendoj

to think

kuptoj

to understand

shëtis

to walk

dua

to want

shkruaj

to write

 1. Foljet

 2. Çfarë thane ata?

 3. Ata më këshilluan të shkoja dhe të bëja një shëtitje para se të flija.

 4. Si ndihesh sot?

 5. Ndihem më mirë se dje, bëra disa ushtrime.

 6. A flasin ata anglisht apo ndonjë gjuhë tjetër?

 7. Prindërit e mi nuk flasin ndonjë gjuhë tjetër por ata mund të kuptojnë pak anglisht.

 8. Më lejoni t'ju tregoj aftësitë e mia në art.

 9. Kam harruar të përmend për të qenë vonë sot, më vjen keq.

 10. Shkoj të shikoj filma çdo fundjavë.

 11. Do të doja të mësoja se si të ngas makinën.

 12. Unë jam duke kërkuar për të shitur biznesin tim, atëherë kam nevojë për disa këshilla se si të blej një shtëpi.

 13. Ti dërgoj detyrat e shtëpisë me postë elektroinke.

 14. Vajza ime po studion gjuhën angleze.

 15. Zakonisht marr autobusin për të shkuar në shkollë.