Shqip

Suomi

Pyetjet - Kysymyksiä

Löydä oikea vastaus kysymällä oikea kysymys

Çka? Çfarë?

Mitä?

Çfarë lloji?

Minkälainen?

Ku?

Missä?

Kur?

Milloin?

Pse?

Miksi?

Cili / a?

Joka?

Kush?

Kuka?

I kujt?

Kenelle?

E kujt?

Kenen?

Si?

Kuinka?

Sa (shumë)?

Kuinka paljon?

Sa?

Kuinka monta?

Sa shpesh?

Kuinka usein?

Sa larg?

Kuinka kauas?

Sa gjatë?

Kuinka kauan?

 1. Pyetjet

 2. Çka jeni duke bërë sot?

 3. Unë jam duke shkuar në treg për të blerë ushqim dhe për të vizituar së shpejti një mikun tim.

 4. Ku jeni tani?

 5. Jam në stacionin e trenit, afër bibliotekës.

 6. Kur do ta shikoni ndeshjen?

 7. Loja fillon në orën 19:00. por do të jemi aty deri në orën 6.

 8. Pse je me vonesë?

 9. Më vjen keq, më ka marrë malli për autobusin tim.

 10. Kush është shoku yt më i mirë?

 11. Shoku im më i mirë është John, ne rritemi së bashku që në shkollën fillore.

 12. Cila gjuhë është gjuha juaj amtare?

 13. Gjuha ime amtare është frëngjishtja.

 14. Sa punonjës keni?

 15. Aktualisht, kam dhjetë të punësuar.