Shqip

Suomi

Foljet - Verbit

Keskustele helposti käyttämällä yleisiä sanoja keskustelussa

këshilloj

neuvoa

lejoj

sallia

aplikoj

hakea

pyes

kysyä

sjell

tuoda

blej

odottaa

thërras, quaj

soittaa

mund

voida

vij

tulla

llogaris

laskea

çajë

itkeä

pij

juoda

vozisë, ngas

ajaa

ha, ushqehem

syödä

ndjej

tuntea

luftoj

tapella

harroj

unohtaa

marr

saada

jap

antaa

shkoj

mennä

supozoj, mendoj

arvioida

dëgjoj

kuulla

puth

suudella

dij

tietää

mësoj

opetella

largohem

lähteä

jetoj

asua

shikoj

katsoa

dashuroj

rakastaa

bëj

tehdä

shënoj

merkitä

duhet

täytyy

nevoj

tarvita

paguaj

maksaa

luaj

pelata

publikoj

julkaista

lexoj

lukea

kujtoj

muistaa

them, shpreh

sanoa

kërkoj

etsiä

shikoj

nähdä

shes

myydä

dërgoj

lähetä

duhet të

pitäisi

këndoj

laulaa

qesh

hymyillä

flas

hymyillä

qëndroj

jäädä

studioj

opiskella

merr

ottaa

mendoj

ajatella

kuptoj

ymmärtää

shëtis

kävellä

dua

haluta

shkruaj

kirjoittaa

 1. Foljet

 2. Çfarë thane ata?

 3. Ata më këshilluan të shkoja dhe të bëja një shëtitje para se të flija.

 4. Si ndihesh sot?

 5. Ndihem më mirë se dje, bëra disa ushtrime.

 6. A flasin ata anglisht apo ndonjë gjuhë tjetër?

 7. Prindërit e mi nuk flasin ndonjë gjuhë tjetër por ata mund të kuptojnë pak anglisht.

 8. Më lejoni t'ju tregoj aftësitë e mia në art.

 9. Kam harruar të përmend për të qenë vonë sot, më vjen keq.

 10. Shkoj të shikoj filma çdo fundjavë.

 11. Do të doja të mësoja se si të ngas makinën.

 12. Unë jam duke kërkuar për të shitur biznesin tim, atëherë kam nevojë për disa këshilla se si të blej një shtëpi.

 13. Ti dërgoj detyrat e shtëpisë me postë elektroinke.

 14. Vajza ime po studion gjuhën angleze.

 15. Zakonisht marr autobusin për të shkuar në shkollë.