Shqip

Italiano

Foljet - Verbi

Talk easy using common words in communication

këshilloj

consiglio

lejoj

permettere

aplikoj

fare domanda

pyes

chiedere

sjell

portare

blej

comprare

thërras, quaj

chiamare

mund

potere

vij

venire

llogaris

contare

çajë

piangere

pij

bere

vozisë, ngas

guidare

ha, ushqehem

mangiare

ndjej

sentire

luftoj

combattere

harroj

dimenticare

marr

ottenere

jap

dare

shkoj

andare

supozoj, mendoj

immaginare

dëgjoj

sentire

puth

baciare

dij

sapere

mësoj

imparare

largohem

lasciare

jetoj

vivere

shikoj

guardare

dashuroj

amare

bëj

fare

shënoj

marchiare

duhet

dovere

nevoj

avere bisogno

paguaj

pagare

luaj

giocare

publikoj

pubblicare

lexoj

leggere

kujtoj

ricordare

them, shpreh

dire

kërkoj

cercare

shikoj

vedere

shes

vendere

dërgoj

mandare

duhet të

dovere

këndoj

cantare

qesh

sorridere

flas

parlare

qëndroj

stare

studioj

studiare

merr

prendere

mendoj

pensare

kuptoj

capire

shëtis

camminare

dua

volere

shkruaj

scrivere

 1. Foljet

 2. Çfarë thane ata?

 3. Ata më këshilluan të shkoja dhe të bëja një shëtitje para se të flija.

 4. Si ndihesh sot?

 5. Ndihem më mirë se dje, bëra disa ushtrime.

 6. A flasin ata anglisht apo ndonjë gjuhë tjetër?

 7. Prindërit e mi nuk flasin ndonjë gjuhë tjetër por ata mund të kuptojnë pak anglisht.

 8. Më lejoni t'ju tregoj aftësitë e mia në art.

 9. Kam harruar të përmend për të qenë vonë sot, më vjen keq.

 10. Shkoj të shikoj filma çdo fundjavë.

 11. Do të doja të mësoja se si të ngas makinën.

 12. Unë jam duke kërkuar për të shitur biznesin tim, atëherë kam nevojë për disa këshilla se si të blej një shtëpi.

 13. Ti dërgoj detyrat e shtëpisë me postë elektroinke.

 14. Vajza ime po studion gjuhën angleze.

 15. Zakonisht marr autobusin për të shkuar në shkollë.