Shqip

Nederlands

Ndërtimtari - Bouw

Help jezelf om alles gemakkelijk en bruikbaar te maken

kaskë

helm

çekiç

hamer

gozhdë

spijker

lopatë

schop

dërrasë

plank

dërrasë

hout

sharrë

zaag

gyp

buis

hekur

ijzer

shirit ngjitës

plakband

kaboll

draad

kulm, çati

dak

ballkon

balkon

mur

muur

fasadë

gevel

lyerje

schilderij

cilindër lyerje

verfroller

suvatim

gips

ngjyrosje

timmerman

rinovim

renovatie

shkatërrim

sloop

nënkontraktues

onderaannemer

mjeshtër

meester

beton

beton

rërë

zand

ashensor

lift

karrocë dore

kruiwagen

hilt shpues

drilboor

skelë

steiger

shkallë

ladder

murator

kraan

bulldozher

bulldozer

kamion

vrachtwagen

ngrohje

verwarming

energji elektrike

elektriciteit

mjete pune

gereedschap

 1. Ndërtimtari

  Bouw

 2. Cilat janë rregullat themelore në fushën e ndërtimit?

  Wat zijn de basisregels in de bouwsector?

 3. Veshja e kaskës dhe këpucëve të sigurisë është e detyrueshme.

  Het dragen van de helm en veiligheidsschoenen is verplicht.

 4. Çfarë duhet të bëjë tani?

  Wat moet ik nu doen?

 5. Puna tjetër do punoi me fasadë.

  Vervolgens ga je met gevel werken.

 6. A keni përvojë pune në fushën e ndërtimit?

  Heb je werkervaring in de bouw?

 7. Kam punuar dy vite në një ndërmarrje private.

  Ik werk al twee jaar in een grote onderneming.

 8. A mund të shkoj në shtëpi pasi ta përfundoj këtë detyrë?

  Kan ik naar huis als ik klaar ben met deze taak?

 9. Ju duhet të kontrolloni mjetet e punës para se të largoheni.

  Je moet het werkgereedschap controleren voordat je vertrekt.

 10. Çfarë mendoni për gjendjen e kësaj ndërtese?

  Wat vind je van de staat van dit gebouw?

 11. Kjo ndërtesë ka nevojë për një prishje totale, por gjithsesi duhet të vlerësojmë rreziqet.