Shqip

Română

Prezantimi - Introducere

Începe-ți ziua cu încredere și arată-le celorlalți cea mai bună versiune a ta

Mirë se vini

bun venit

gjuhë

limbă

i huaj

străin

turist

turist

student

student

punëtor

muncitor

njerëz

oameni

arsye

motiv

shok

prieten

dashnore

prietenă

dashnor

prieten

lëvizje

mutare

qytet

oraș

regjion

regiune

shtet, vend

țară

çertifikatë

certificat

fillim

început

kulturë

cultură

fe

religie

traditë

tradiție

Përshendetjet

salutări

Përshendetje, tung

salut

Mirëmëngjes

bună dimineața

Mirëdita

bună ziua

Mirëmbrëma

bună seara

Natën e mirë

noapte bună

Mirëupafshim

la revedere

Paç fat, me fat

noroc

Gëzuar

mulțumesc

Urime

felicitări

Urime ditëlindjen

la mulți ani

Gëzuar krishtlindjet

crăciun fericit

Urime viti i ri

un an nou fericit

Shëndet

sănătate

Shihemi

ne mai vedem

Emigrant

imigrant

dokumetn

document

leje qëndrimi

permis de rezidență

i përkohshëm

temporar

i përgjithshëm

permanent

kohëzgjatja

durată

i rritur

adult

integrim

integrare

kurs

curs

komunitet

comunitate

 1. Mirë se vini

  Bun venit

 2. Përshendetje, si jeni?

  Bună, ce mai faci?

 3. Jam mirë, faleminderit.

  Sunt bine , mulțumesc.

 4. Si e keni emrin? = Unë quhem John.

  Cum te cheamă? = Mă cheamă John.

 5. Sa vjeçar jeni = Unë jam 25 vjeçar.

  Câți ani ai? = Am 25 de ani.

 6. A është hera e parë në Finlandë? = Po është.

  Ești pentru prima dată în Finlanda ? = Da, așa este.

 7. Ishte kënaqesi që u takuam John. Shihemi së shpejti.

  Mi-a făcut plăcere să te cunosc ,John. Ne revedem curând.

 8. Përshendetjet

  Salutări

 9. Mirëdita, zotri / zinjë. Si mundem t'ju ndihmoj?

  Bună ziua domnule/doamnă. Cum vă pot ajuta?

 10. Mirëdita, do të doja të gjeja rrugën për në qendër të qytetit.

  Bună ziua, aș dori sa găsesc drumul spre centrul orașului.

 11. Mirë mëngjesi, çfarë keni sot për mëngjes?

  Bună dimineața, ce aveți astăzi la micul dejun?

 12. Sot kemi salatë, mish lope, peshk dhe ushqim vegjetarian. Kafja dhe çaji janë të përfshira gjithashtu. Shijoni mëngjesin tuaj.

  Astăzi avem salată, vită, pește și mâncare vegană. Cafeaua și ceaiul sunt de asemenea incluse. Bucurați-vă de micul dejun.

 13. Emigrant

  Imigrant

 14. Nga jeni?

  De unde ești?

 15. Unë kam lindur në Paris dhe jam zhvendosur këtu me familjen time.

  M-am născut în Paris și m-am mutat aici cu familia mea.

 16. Cila ishte arsyeja juaj kryesore për tu zhvendosur këtu?

  Care este principalul motiv pentru care te-ai mutat aici?

 17. Dikur kam punuar në një kompani ndërtimi por tani jam student.

  Obișnuiam sa lucrez într-o companie de construcții ,dar acum sunt student.