Shqip

Türkçe

Kafshët - Hayvanlar

Yaban hayatını koruyun ve evcil hayvanlarınıza koşulsuz sevgi verin

Kafshët shtepiake

Evcil hayvanlar

qen

köpek

macë

kedi

rosë

ördek

gjel

horoz

lopë

inek

kalë

at

dele

koyun

dhi

keçi

derr

domuz

deve

deve

mizë

kelebek

bletë

arı

lepur

tavşan

Kafshët e egra

Yabani hayvanlar

ujk

kurt

ari

ayı

tigër

kaplan

luan

aslan

elefant

fil

gjirafë

zürafa

majmun

maymun

marimangë

örümcek

gjarpër

yılan

bretkocë

kurbağa

mushkonjë

sivrisinek

zog

kuş

shqiponjë

kartal

 1. Kafshët shtepiake

  Evcil hayvanlar

 2. A keni një kafshë shtëpiake në shtëpi?

  Evde evcil hayvanınız var mı?

 3. Po, unë kam një qen të vogël dhe një kalë për garën e hipur.

  Evet, küçük bir köpeğim ve binicilik yarışması için bir atım var.

 4. A keni ndonjë fermë në zonën tuaj të fshatit?

  Kırsal bölgenizde çiftliğiniz var mı?

 5. Po, ekziston një kompani private që ofron produkte qumështi.

  Evet, süt ürünleri sağlayan özel bir şirket var.

 6. Kafshët e egra

  Yaban hayvanları

 7. Sa kafshë gjenden në këtë kopsht zoologjik?

  Bu hayvanat bahçesinde kaç hayvan var?

 8. Le të shkojmë të marrim më shumë informacion në banak.

  Gidip gişeden daha fazla bilgi alalım.

 9. Cila kafshë është më e larta?

  En uzun hayvan hangisi?

 10. Gjirafa është më e larta.

  Zürafa en uzun hayvandır.