才能

Shqip

身体 - Trupi

Jeni të sigurt në vetvete dhe rritni mirëqenien tuaj

外部器官

Organet e jashtme

头部

kokë

头发

flokë

眼睛

syri

耳朵

vesh

fytyrë

鼻子

hundë

胡须

mjekër

嘴唇

buzët

gojë

牙齿

dhëmb

舌头

gjuhë

皮肤

lëkurë

脖子

qafë

手臂

krah

肘部

bërryl

dorë

手指

gisht

指甲

thonjtë

胸部

gjiri

肌肉

muskujt

膝盖

gju

足,腿

këmbë

背部

shpinë

下背部

pjesa e poshtme e shpinës

内部器官

Organet e brendshme

大脑

truri

喉咙

fyt

mushkëritë

肝脏

mëlçi

肾脏

veshkat

心脏

zemër

血液

gjak

stomaku

zorrë

骨头

kockë

 1. 外部器官

  Organet e jashtme

 2. 我滑雪时摔断了鼻子,你觉得我需要手术吗?

  Kam thyer hundën gjatë skijimit, a mendoni se kam nevojë për operacion?

 3. 你当然要做鼻子手术。

  Ju sigurisht keni nevojë për një operacion në hundë.

 4. 我需要看眼科医生。

  Kam nevojë të vizitoj një mjek të syve.

 5. 让我查一下眼科医生。

  Më lejoni të kontrolloj për një okulist.

 6. 你能把嘴巴张开吗?

  A mund ta hapësh gojën?

 7. 一颗牙齿上有个小洞,必须补上。

  Një dhëmb ka një vrimë dhe duhet të mbushet.

 8. 内部器官

  Organet e brendshme

 9. 我喉咙痛应该吃什么药?

  Çfarë ilaçi duhet të marr për të kuruar një dhimbje të fytit?

 10. 我现在开个处方。

  Unë do të shkruaj një recetë menjëherë.

 11. 你的血型是?

  Çfarë është grupi juaj i gjakut?

 12. 我的血型是A+。

  Grupi im i gjakut është A +.