Deutsch

Shqip

Einführung - Prezantimi

Filloni ditën tuaj me besim dhe tregoni të tjerëve versionin më të mirë të vetes

Willkommen

Mirë se vini

Sprache

gjuhë

Ausländer

i huaj

Tourist

turist

Student

student

Arbeiter

punëtor

Menschen

njerëz

Grund

arsye

Freund

shok

(feste) Freundin

dashnore

(fester) Freund

dashnor

bewegen

lëvizje

Stadt

qytet

Region

regjion

Land

shtet, vend

Zertifikat

çertifikatë

Anfang

fillim

Kultur

kulturë

Religion

fe

Tradition

traditë

Grüßung

Përshendetjet

Hallo

Përshendetje, tung

Guten Morgen

Mirëmëngjes

Guten Nachmittag

Mirëdita

Guten Abend

Mirëmbrëma

Gute Nacht

Natën e mirë

Auf Wiedersehen

Mirëupafshim

Viel Glück

Paç fat, me fat

Prost

Gëzuar

Gratulation

Urime

Alles Gute zum Geburstag

Urime ditëlindjen

Frohe Weihnachten

Gëzuar krishtlindjet

Frohes neues Jahr

Urime viti i ri

Gesundheit

Shëndet

Bis dann

Shihemi

Einwanderer

Emigrant

Dokument

dokumetn

Aufenthaltstitel

leje qëndrimi

vorläufig

i përkohshëm

dauerhaft

i përgjithshëm

Dauer

kohëzgjatja

Erwachsener

i rritur

Einbindung

integrim

Kurs

kurs

Gemeinschaft

komunitet

 1. Willkommen

  Mirë se vini

 2. Hallo, wie geht's dir?

  Përshendetje, si jeni?

 3. Ich bin ok, danke dir.

  Jam mirë, faleminderit.

 4. Wie heißt du? = Mein Name ist Johannes.

  Si e keni emrin? = Unë quhem John.

 5. Wie alt bist du? = Ich bin 25 Jahre alt.

  Sa vjeçar jeni = Unë jam 25 vjeçar.

 6. Sind Sie zum ersten Mal in Finnland? = Ja ist es.

  A është hera e parë në Finlandë? = Po është.

 7. Es war schön, dich John kennen zu lernen. Bis bald.

  Ishte kënaqesi që u takuam John. Shihemi së shpejti.

 8. Grüßung

  Përshendetjet

 9. Guten Tag, Herr/Frau. Wie kann ich dir helfen?

  Mirëdita, zotri / zinjë. Si mundem t'ju ndihmoj?

 10. Guten Tag, ich möchte den Weg in die Innenstadt finden.

  Mirëdita, do të doja të gjeja rrugën për në qendër të qytetit.

 11. Guten Morgen, was isst du heute zum Frühstück?

  Mirë mëngjesi, çfarë keni sot për mëngjes?

 12. Heute gibt es Salat, Rindfleisch, Fisch und vegetarisches Essen. Kaffee und Tee sind ebenfalls inklusive. Genieße dein Frühstück.

  Sot kemi salatë, mish lope, peshk dhe ushqim vegjetarian. Kafja dhe çaji janë të përfshira gjithashtu. Shijoni mëngjesin tuaj.

 13. Einwanderer

  Emigrant

 14. Wo kommen Sie her?

  Nga jeni?

 15. Ich wurde in Paris geboren und bin mit meiner Familie hierher gezogen.

  Unë kam lindur në Paris dhe jam zhvendosur këtu me familjen time.

 16. Was war Ihr Hauptgrund hierher zu ziehen?

  Cila ishte arsyeja juaj kryesore për tu zhvendosur këtu?

 17. Ich habe früher in einer Baufirma gearbeitet, aber jetzt bin ich Student.

  Dikur kam punuar në një kompani ndërtimi por tani jam student.