Deutsch

Shqip

Tiere - Kafshët

Mbroni botën e egër dhe jepini dashuri të pakushtëzuar për kafshët tuaja shtëpiake

Haustiere

Kafshët shtepiake

Hund

qen

Katze

macë

Ente

rosë

Hahn

gjel

Kuh

lopë

Pferd

kalë

Schaf

dele

Ziege

dhi

Schwein

derr

Kamel

deve

Fliege

mizë

Biene

bletë

Hase

lepur

wilde Tiere

Kafshët e egra

Wolf

ujk

Bär

ari

Tiger

tigër

Löwe

luan

Elefant

elefant

Giraffe

gjirafë

Affe

majmun

Spinne

marimangë

Schlange

gjarpër

Frosch

bretkocë

Moskito

mushkonjë

Vogel

zog

Adler

shqiponjë

 1. Haustiere

  Kafshët shtepiake

 2. Haben Sie ein Haustier zu Hause?

  A keni një kafshë shtëpiake në shtëpi?

 3. Ja, ich habe einen kleinen Hund und ein Reitpferd.

  Po, unë kam një qen të vogël dhe një kalë për garën e hipur.

 4. Haben Sie einen Bauernhof in Ihrer ländlichen Umgebung?

  A keni ndonjë fermë në zonën tuaj të fshatit?

 5. Ja, es gibt ein privates Unternehmen, das Milchprodukte anbietet.

  Po, ekziston një kompani private që ofron produkte qumështi.

 6. Wilde Tiere

  Kafshët e egra

 7. Wie viele Tiere gibt es in diesem Zoo?

  Sa kafshë gjenden në këtë kopsht zoologjik?

 8. Lassen Sie uns an der Theke mehr Informationen holen.

  Le të shkojmë të marrim më shumë informacion në banak.

 9. Welches Tier ist das größte?

  Cila kafshë është më e larta?

 10. Die Giraffe ist die Größte.

  Gjirafa është më e larta.