Deutsch

Shqip

Sport - Sport

Inkurajoni veten të bëni aktivitete dhe të jeni në gjendje të mirë

Feld

fushë (sport)

Halle

sallë

Ball

top

Spieler

lojtar

Trainer

trajner

Schiedsrichter

arbitër

Mannschaft

ekip

Spiel

ndeshje

Training

ushtrimet

Wettbewerb

garë

Gewinner

fitues

Verlierer

humbës

Ergebnis

rezultat

Finale

finale

Fussball

futboll

Baskeball

basketboll

schwimmen

not

Athleten

atletikë

Pass

pasim

Eckstoß

gjuatje nga këndi

Freistoß

gjuatje e lirë

Elfmeter

penalti, ndëshkim

Torwart

portier

Pause

pushim

Teilnehmer*innen

pjesëmarrësit

 1. Sport

  Sport

 2. Welche Art von Sport üben Sie aus?

  Çfarë lloj sportesh praktikoni?

 3. Ich habe früher Fußball gespielt, aber ich hatte eine Knieverletzung.

  Unë kam luajtur futboll por kam pasur një dëmtim në gju.

 4. Um wie viel Uhr ist das Spiel heute Abend?

  Në çfarë orë është ndeshja sonte?

 5. Das Spiel beginnt um 20 Uhr.

  Ndeshja fillon në orën 8 të mbremjës.

 6. Wie viele Spieler hat ein Team?

  Sa lojtarë ka një skuadër?

 7. Eine Fußballmannschaft hat 11 Spieler, während eine Basketballmannschaft 12 Spieler hat.

  Një ekip futbolli ka 11 lojtarë ndërsa një ekip basketbolli ka 12 lojtarë.

 8. Ich möchte meine Kinder in einer Schwimmhalle anmelden, wo finde ich eine?

  Unë do të doja të regjistroja fëmijët e mi në një qendër noti, ku mund ta gjej një?

 9. Weitere Informationen finden Sie auf der Website der Stadt.

  Ju duhet të kontrolloni faqen e internetit të qytetit për më shumë informacion.