Deutsch

Shqip

Körper - Trupi

Jeni të sigurt në vetvete dhe rritni mirëqenien tuaj

Äußere Organe

Organet e jashtme

Kopf

kokë

Haare

flokë

Auge

syri

Ohr

vesh

Gesicht

fytyrë

Nase

hundë

Bart

mjekër

Lippen

buzët

Mund

gojë

Zahn

dhëmb

Zunge

gjuhë

Haut

lëkurë

Hals

qafë

Arm

krah

Ellenbogen

bërryl

Hand

dorë

Finger

gisht

Nägel

thonjtë

Brust

gjiri

Muskeln

muskujt

Knie

gju

Fuß, Bein

këmbë

Rücken

shpinë

Untererrücken

pjesa e poshtme e shpinës

innerer Organe

Organet e brendshme

Gehirn

truri

Hals

fyt

Lunge

mushkëritë

Leber

mëlçi

Nierren

veshkat

Herz

zemër

Blut

gjak

Magen

stomaku

Darm

zorrë

Knochen

kockë

 1. Äußere Organe

  Organet e jashtme

 2. Ich habe mir beim Skifahren die Nase gebrochen. Denken Sie, ich muss operiert werden?

  Kam thyer hundën gjatë skijimit, a mendoni se kam nevojë për operacion?

 3. Sie benötigen auf jeden Fall eine Nasenoperation.

  Ju sigurisht keni nevojë për një operacion në hundë.

 4. Ich muss einen Augenarzt aufsuchen.

  Kam nevojë të vizitoj një mjek të syve.

 5. Lass mich nach einem Augenarzt suchen

  Më lejoni të kontrolloj për një okulist.

 6. Kannst du deinen Mund öffnen?

  A mund ta hapësh gojën?

 7. Ein Zahn hat ein Loch und muss gefüllt werden.

  Një dhëmb ka një vrimë dhe duhet të mbushet.

 8. Innere Organe

  Organet e brendshme

 9. Welche Medikamente sollte ich gegen Halsschmerzen einnehmen?

  Çfarë ilaçi duhet të marr për të kuruar një dhimbje të fytit?

 10. Ich schreibe gleich ein Rezept auf.

  Unë do të shkruaj një recetë menjëherë.

 11. Welche Blutgruppe hast du?

  Çfarë është grupi juaj i gjakut?

 12. Meine Blutgruppe ist A+.

  Grupi im i gjakut është A +.