Deutsch

Shqip

Restaurant - Restorant

Vendi ku ushqimi i bashkon njerëzit për të kaluar kohë cilësore

Hide Image

Frühstück

mëngjes

Mittagessen

drekë

Abendessen

darkë

Speisekarte

meny

Vorspeise

startues

Hauptgang

ushqimi kryesor

Nachspeise

ëmbëlsirë

Soße

salcë

Gewürze

erëza

Tischreservierung

rezervimi i tavolinës

Klient

klient

Kellner

kamarier

Restaurantmanger

menaxher restoranti

Nachtclub

klub nate

pizzeria

Piceri

Ananas

ananas

Chilli

djegës

Pilze

kërpudha

Schrimps

karkaleca

Schinken

proshutë

Olivenöl

vaj ulliri

Paprika

piper i kuq

Speck

proshutë

Tunfisch

ton, peshk tuna

 1. Gaststätte/Restaurant

  Restorant

 2. Haben Sie einen freien Tisch? Ich möchte für zwei reservieren.

  A keni tavolinë të lirë? Do të doja të beja një rezervim pë dy.

 3. Lassen Sie mich das System einchecken. Ja, wir haben einen für Sie.

  Më lejoni të kontrolloj në sistem. Po, ne kemi një për ju.

 4. Können Sie mir bitte die Speisekarte geben?

  Mund të më jepni menunë, ju lutem?

 5. Natürlich haben wir auch die Speisekarte auf Englisch.

  Sigurisht, ne gjithashtu kemi menunë në anglisht.

 6. Was wünschen Sie sich für den Hauptgang?

  Çfarë dëshironi në ushqimin kryesor?

 7. Ich nehme ein Rindersteak.

  Unë do të marr një biftek me mish lope.

 8. Pizzeria

  Piceri

 9. Welche Pizza möchten Sie bestellen?

  Çfarë lloj pize dëshironi të porosisni?

 10. Ich werde die Nr.5 auf die Speisekarte nehmen und noch etwas Käse hinzufügen.

  Unë do nr.5 në menu dhe shtoni disa djathë më shumë.

 11. Möchtest du etwas anderes?

  Deshironi diçka tjeter?

 12. Nein, Danke. Kann ich bitte die Rechnung haben?

  Jo faleminderit. A mund ta kam faturën, ju lutem?