Dansk

Shqip

Introduction - Prezantimi

Filloni ditën tuaj me besim dhe tregoni të tjerëve versionin më të mirë të vetes

Hide Image

Welcome

Mirë se vini

language

gjuhë

foreigner

i huaj

tourist

turist

student

student

worker

punëtor

people

njerëz

reason

arsye

friend

shok

girlfriend

dashnore

boyfriend

dashnor

move

lëvizje

city

qytet

region

regjion

country

shtet, vend

certificate

çertifikatë

beginning

fillim

culture

kulturë

religion

fe

tradition

traditë

Greetings

Përshendetjet

Hello

Përshendetje, tung

Good morning

Mirëmëngjes

Good afternoon

Mirëdita

Good evening

Mirëmbrëma

Good night

Natën e mirë

Good bye

Mirëupafshim

Good luck

Paç fat, me fat

Cheers

Gëzuar

Congratulations

Urime

Happy birthday

Urime ditëlindjen

Merry christmas

Gëzuar krishtlindjet

Happy new year

Urime viti i ri

Bless you

Shëndet

See you

Shihemi

Immigrant

Emigrant

document

dokumetn

residence permit

leje qëndrimi

temporary

i përkohshëm

permanent

i përgjithshëm

duration

kohëzgjatja

adult

i rritur

integration

integrim

course

kurs

community

komunitet

 1. Mirë se vini

 2. Përshendetje, si jeni?

 3. Jam mirë, faleminderit.

 4. Si e keni emrin? = Unë quhem John.

 5. Sa vjeçar jeni = Unë jam 25 vjeçar.

 6. A është hera e parë në Finlandë? = Po është.

 7. Ishte kënaqesi që u takuam John. Shihemi së shpejti.

 8. Përshendetjet

 9. Mirëdita, zotri / zinjë. Si mundem t'ju ndihmoj?

 10. Mirëdita, do të doja të gjeja rrugën për në qendër të qytetit.

 11. Mirë mëngjesi, çfarë keni sot për mëngjes?

 12. Sot kemi salatë, mish lope, peshk dhe ushqim vegjetarian. Kafja dhe çaji janë të përfshira gjithashtu. Shijoni mëngjesin tuaj.

 13. Emigrant

 14. Nga jeni?

 15. Unë kam lindur në Paris dhe jam zhvendosur këtu me familjen time.

 16. Cila ishte arsyeja juaj kryesore për tu zhvendosur këtu?

 17. Dikur kam punuar në një kompani ndërtimi por tani jam student.