Dansk

Shqip

Verbs - Foljet

Flisni lehtë duke përdorur fjalë të zakonshme në komunikim

Hide Image

to advise

këshilloj

to allow

lejoj

to apply

aplikoj

to ask

pyes

to bring

sjell

to buy

blej

to call

thërras, quaj

to can

mund

to come

vij

to count

llogaris

to cry

çajë

to drink

pij

to drive

vozisë, ngas

to eat

ha, ushqehem

to feel

ndjej

to fight

luftoj

to forget

harroj

to get

marr

to give

jap

to go

shkoj

to guess

supozoj, mendoj

to hear

dëgjoj

to kiss

puth

to know

dij

to learn

mësoj

to leave

largohem

to live

jetoj

to look

shikoj

to love

dashuroj

to make

bëj

to mark

shënoj

to must

duhet

to need

nevoj

to pay

paguaj

to play

luaj

to publish

publikoj

to read

lexoj

to remember

kujtoj

to say

them, shpreh

to search

kërkoj

to see

shikoj

to sell

shes

to send

dërgoj

to should

duhet të

to sing

këndoj

to smile

qesh

to speak

flas

to stay

qëndroj

to study

studioj

to take

merr

to think

mendoj

to understand

kuptoj

to walk

shëtis

to want

dua

to write

shkruaj

 1. Foljet

 2. Çfarë thane ata?

 3. Ata më këshilluan të shkoja dhe të bëja një shëtitje para se të flija.

 4. Si ndihesh sot?

 5. Ndihem më mirë se dje, bëra disa ushtrime.

 6. A flasin ata anglisht apo ndonjë gjuhë tjetër?

 7. Prindërit e mi nuk flasin ndonjë gjuhë tjetër por ata mund të kuptojnë pak anglisht.

 8. Më lejoni t'ju tregoj aftësitë e mia në art.

 9. Kam harruar të përmend për të qenë vonë sot, më vjen keq.

 10. Shkoj të shikoj filma çdo fundjavë.

 11. Do të doja të mësoja se si të ngas makinën.

 12. Unë jam duke kërkuar për të shitur biznesin tim, atëherë kam nevojë për disa këshilla se si të blej një shtëpi.

 13. Ti dërgoj detyrat e shtëpisë me postë elektroinke.

 14. Vajza ime po studion gjuhën angleze.

 15. Zakonisht marr autobusin për të shkuar në shkollë.


© 2022 DM words