Dansk

Shqip

Family - Familja

Njerëzit më të rëndësishëm të jetës tuaj

mother

nënë

father

baba

parents

prindërit

girl

vajzë

boy

djalë

sister

motër

brother

vëlla

twins

binjakë

daughter

bijë

son

bir

siblings

vëllezërit dhe motrat

grandmother

gjyshja

grandfather

gjyshi

grandparents

gjyshërit

niece

mbesë

nephew

nip

aunt

hallë, teze

uncle

axhë, dajë

relative

i afërm

cousin

kusheri

wife

grua

husband

burrë

bride

nuse

sister in law

kunatë

brother in law

dhëndër

  1. Familja

  2. A jetoni me familjen tuaj?

  3. Po, unë jetoj me prindërit dhe vëllain tim.

  4. Sa ësthë e madhe familja e juaj­?

  5. Unë kam gruan dhe tre fëmijë

  6. Sa vjeçe është gjyshja juaj?

  7. Ajo është 85 vjeç por është shumë e shëndetshme.

  8. A punon motra juaj për qeverinë?

  9. Po ajo e ben. Ajo është e punësuar në zyrën e imigracionit si përkthyese.