Dansk

Shqip

Travel - Udhëtim

Shijoni udhëtimin tuaj dhe bëjeni atë të paharrueshëm

Hide Image

bus

autobus

train

tren

airplane

aeroplan

boat

varkë

cruise

lundrim

bike

biciklete

motorbike

motoçikletë

station

stacion

airport

aeroport

port

port, liman

ticket

tiketë

flight

fluturim

departures

nisjet

arrivals

ardhjet

exit

dalje

map

hartë

schedule

orarë

insurance

sigurim

Tourism

Turizëm

visit

vizitë

information

informacion

guide

cicëron, guidë

travel card

kartë udhëtimi

travel agency

agjencion udhëtimi

park

park

beach

plazh

center

qendër

sightseeing

vizitë përreth

museum

muze

old city

qytet i vjetër

Car

Veturë

car service

shërbim veturash

repair

riparim

vehicle

makinë

plate

targë

inspection

kontroll teknik

driving school

autoshkollë

driving license

patent shoferi

seat

ulëse

safety belt

rryp i sigurisë

safety seat

ulëse për femijë

brakes

frenat

warning

paralajmërim

traffic light

semaforë

 1. Udhëtim

 2. Sa shpesh udhëtoni?

 3. Zakonisht një herë në vit për pushime.

 4. Çfarë lloj transporti preferoni më shumë?

 5. Sinqerisht preferoj trenin.

 6. Unë duhet të marr nënën time në aeroport, ku mund ta gjej seksionin e mbërritjeve?

 7. Seksioni i mbërritjeve është i vendosur në sallën 3.

 8. Turizëm

 9. A e dini se sa kushton bileta e autobusit për në aeroport?

 10. Një biletë autobusi në aeroport kushton 5 euro.

 11. A jeni këtu për biznes apo pushime?

 12. Kësaj here jam në udhëtim për biznes.

 13. Veturë

 14. Kam pasur një aksident, duhet të riparoj makinën time.

 15. A keni një sigurim makine?

 16. A keni leje drejtimi?

 17. Po unë kam marrë lejen e drejtimit 5 vjet më parë.