Dansk

Shqip

Restaurant - Restorant

Vendi ku ushqimi i bashkon njerëzit për të kaluar kohë cilësore

breakfast

mëngjes

lunch

drekë

dinner

darkë

menu

meny

starter

startues

main course

ushqimi kryesor

dessert

ëmbëlsirë

sauce

salcë

spices

erëza

table reservation

rezervimi i tavolinës

client

klient

waiter

kamarier

restaurant manager

menaxher restoranti

night club

klub nate

Pizzeria

Piceri

pineapple

ananas

chili

djegës

mushroom

kërpudha

shrimp

karkaleca

ham

proshutë

olive oil

vaj ulliri

paprika

piper i kuq

bacon

proshutë

tuna

ton, peshk tuna

 1. Restorant

 2. A keni tavolinë të lirë? Do të doja të beja një rezervim pë dy.

 3. Më lejoni të kontrolloj në sistem. Po, ne kemi një për ju.

 4. Mund të më jepni menunë, ju lutem?

 5. Sigurisht, ne gjithashtu kemi menunë në anglisht.

 6. Çfarë dëshironi në ushqimin kryesor?

 7. Unë do të marr një biftek me mish lope.

 8. Piceri

 9. Çfarë lloj pize dëshironi të porosisni?

 10. Unë do nr.5 në menu dhe shtoni disa djathë më shumë.

 11. Deshironi diçka tjeter?

 12. Jo faleminderit. A mund ta kam faturën, ju lutem?