English

Shqip

House - Shtëpi

Vendi ku kaloni kohën tuaj më të çmuar

Rooms

Dhomat

key

ҫelës

door

derë

hallway

korridor

floor

dysheme

living room

dhomë e ndenjës

bedroom

dhomë e fejtjes

television

televizor

carpet

qilim

mattres

dyshek

blanket

batanije, mbulesë

couch

divan

bed

shtrat

pillow

jastëk

shelf

raft

window

dritare

curtain

perde

decoration

dekorim

furniture

mobilje

lamp

llambë

bathroom

banjo

toilet

tualet

mirror

pasqyrë

shower

dush

Kitchen

Kuzhinë

spoon

lugë

fork

pirun

knife

thikë

plate

pjatë

cup

filxhanë

water glass

gotë uji

table

tavolinë

dining table

tavolinë e ngrënies

chair

karrige

bottle

shishe

fridge

frigorifer

freeze

friz

coffeemaker

makinë kafeje

microwave

mikrovalë

sink

lavaman

faucet

rubinet

pan

tavë, tigan

stove

stobë, shporet

oven

furrë

dishwasher

pjatalarëse

 1. Rooms

  Dhomat

 2. How many rooms are in your house?

  Sa dhoma ka në shtëpinë tuaj?

 3. We have two bedrooms, a living room, a kitchen and a storage outside.

  Ne kemi dy dhoma gjumi, një dhomë të gjallë, një kuzhinë dhe një depo jashtë.

 4. What kind of apartment do you need?

  Çfarë lloj apartamenti ju nevojitet?

 5. I need a three bedroom apartment with a large kitchen, a balcony, a bathroom and a toilet.

  Më duhet një apartament me tre dhoma gjumi me një kuzhinë të madhe, një ballkon, një banjo dhe një tualet.

 6. I need to change mattresses in my room. Do you know where can I buy?

  Unë kam nevojë për të ndryshuar dyshekët në dhomën time. A e dini se ku mund të blej?

 7. There is a good shop outside the city. Let me write you the address.

  Atje është një dyqan i mirë jashtë qytetit. Më lër të të shkruaj adresën.

 8. Kitchen

  Kuzhinë

 9. How often do you cook at home?

  Sa shpesh gatuani në shtëpi?

 10. I mostly cook on the weekends but there are times I cook during the week as well.

  Kryesisht gatuaj në fundjavë por ka raste që gatuaj edhe gjatë javës.

 11. Do you need to repair something in the kitchen?

  A keni nevojë për të riparuar diçka në kuzhinë?

 12. Yes, the kitchen needs to be repaired because it is old.

  Po, kuzhina duhet të rregullohet sepse është e vjetër.

 13. Where can I buy a good dining table for six?

  Ku mund të blej një tavolinë të mirë ngrënie për gjashtë persona?

 14. I know a good shop. I can take you there.

  Unë e di një dyqan të mirë. Mund t'ju dërgoj atje.