English

Shqip

Nature - Natyrë

Mbroni mjedisin dhe planetin tonë duke ndryshuar sjelljen tuaj

yard

oborr

garden

kopsht

grass

bar

flower

lule

stone

guri

leaf

gjethe

forest

pyll

mountain

mal

lake

liqe

river

lum

sea

det

land

vend

moon

hënë

sun

diell

sky

qiell

Weather

Moti

degrees

gradë

temperature

temperaturë

moisture

lagështi

hot

nxehtë

warm

ngrohtë

cold

ftohtë

sunny

me diell

slippery

rrëshqitje

snow

borë

frost

acar

cloud

re

rain

shi

fog

mjegull

wind

erë

hail

breshër

thunder

bubullimë

storm

stuhi

Natural disasters

Fatkeqësi natyrore

avalanche

ortek

drought

thatësirë

hurricane

uragan

flood

përmbytje

forest fire

zjarr pyjor

earthquake

tërmet

 1. Nature

  Natyrë

 2. What kind of nature does your country have?

  Çfarë natyre ka vendi juaj?

 3. My country has Europe's most beautiful nature.

  Vendi im ka natyrën më të bukur në Evropë.

 4. Did you get my flowers?

  A i morët lulet e mia?

 5. Yes, I could smell they were taken fresh from your yard.

  Po, unë mund të nuhas se ata ishin marrë të freskët nga oborri juaj.

 6. Have you already visited Switzerland?

  A e keni vizituar tashmë Zvicrën?

 7. Yes, I have been to the Alps, the view is amazing.

  Po, unë kam qenë në Alpe, pamja është e mahnitshme.

 8. Weather

  Moti

 9. How is the weather today?

  Si është moti sot?

 10. It's sunny day but tomorrow is coming cloudy.

  Është ditë me diell por nesër do jetë me re.

 11. Is winter cold in Finland?

  A është dimri i ftohtë në Finlandë?

 12. The winter is cold, long and dark.

  Dimri është i ftohtë, i gjatë dhe i errët.

 13. What do you think about climate change?

  Çfarë mendoni për ndryshimin e klimës?

 14. Well, last year it was the hottest summer ever, it's very alarming.

  Epo, vitin e kaluar ishte vera më e nxehtë ndonjëherë, është shumë alarmante.

 15. Natural disasters

  Fatkeqësi natyrore

 16. Have you seen the news? Italy has been hit by an earthquake.

  A i keni parë lajmet? Italia është goditur nga një tërmet.

 17. No, I haven't. Awful news, was it powerful?

  Jo, nuk i kam parë. Një lajm i tmerrshëm, a ishte i fuqishëm?