English

Shqip

Sport - Sport

Inkurajoni veten të bëni aktivitete dhe të jeni në gjendje të mirë

field

fushë (sport)

hall

sallë

ball

top

player

lojtar

coach

trajner

referee

arbitër

team

ekip

match

ndeshje

trainings

ushtrimet

competition

garë

winner

fitues

loser

humbës

result

rezultat

final

finale

football

futboll

basketball

basketboll

swim

not

athletics

atletikë

pass

pasim

corner kick

gjuatje nga këndi

free kick

gjuatje e lirë

penalty

penalti, ndëshkim

goalkeeper

portier

break

pushim

attenders

pjesëmarrësit

 1. Sport

  Sport

 2. What kind of sports do you practice?

  Çfarë lloj sportesh praktikoni?

 3. I used to play football but I have had a knee injury.

  Unë kam luajtur futboll por kam pasur një dëmtim në gju.

 4. At what hour is the match tonight?

  Në çfarë orë është ndeshja sonte?

 5. The match starts at 8 p.m.

  Ndeshja fillon në orën 8 të mbremjës.

 6. How many players does a team have?

  Sa lojtarë ka një skuadër?

 7. A football team has 11 players whereas a basketball team has 12 players.

  Një ekip futbolli ka 11 lojtarë ndërsa një ekip basketbolli ka 12 lojtarë.

 8. I would like to register my children to a swimming centre, where can i find one?

  Unë do të doja të regjistroja fëmijët e mi në një qendër noti, ku mund ta gjej një?

 9. You should check the city's website for more information.

  Ju duhet të kontrolloni faqen e internetit të qytetit për më shumë informacion.