English

Shqip

Body - Trupi

Jeni të sigurt në vetvete dhe rritni mirëqenien tuaj

External organs

Organet e jashtme

head

kokë

hair

flokë

eye

syri

ear

vesh

face

fytyrë

nose

hundë

beard

mjekër

lips

buzët

mouth

gojë

tooth

dhëmb

tongue

gjuhë

skin

lëkurë

neck

qafë

arm

krah

elbow

bërryl

hand

dorë

finger

gisht

nails

thonjtë

breast

gjiri

muscles

muskujt

knee

gju

foot, leg

këmbë

back

shpinë

lower back

pjesa e poshtme e shpinës

Internal organs

Organet e brendshme

brain

truri

throat

fyt

lung

mushkëritë

liver

mëlçi

kidneys

veshkat

heart

zemër

blood

gjak

stomach

stomaku

bowel

zorrë

bone

kockë

 1. External organs

  Organet e jashtme

 2. I broke my nose while skiing, do you think i need surgery?

  Kam thyer hundën gjatë skijimit, a mendoni se kam nevojë për operacion?

 3. You certainly need a nose surgery.

  Ju sigurisht keni nevojë për një operacion në hundë.

 4. I need to see an eye doctor.

  Kam nevojë të vizitoj një mjek të syve.

 5. Let me check for an ophthalmologist

  Më lejoni të kontrolloj për një okulist.

 6. Can you open your mouth?

  A mund ta hapësh gojën?

 7. One tooth has a hole and it must be filled.

  Një dhëmb ka një vrimë dhe duhet të mbushet.

 8. Internal organs

  Organet e brendshme

 9. What medicine should I take to treat a sore throat?

  Çfarë ilaçi duhet të marr për të kuruar një dhimbje të fytit?

 10. I will write a prescription right away.

  Unë do të shkruaj një recetë menjëherë.

 11. What is your blood group?

  Çfarë është grupi juaj i gjakut?

 12. My blood group is A+.

  Grupi im i gjakut është A +.