English

Shqip

Health - Shëndet

Kujdesuni për veten tuaj dhe njerëzit që doni më shumë

hospital

spital

health center

shtëpi shëndeti

first aid

ndihmë e parë

emergency

emergjencë

ambulance

ambulancë

nurse

infermiere

doctor

mjek

pain

dhimbje

fever

temperaturë

flu

grip

ill

i semurë

disease

sëmundje

infection

infekcion

injury

plagë

headache

dhimbje koke

care

trajtim

welfare

mirëqenie

laboratory

laborator

vaccination

vaksinim

medicament

barnë, ilaҫ

prescription

recetë

medical certification

certifikat mjeku

pharmacy

barnatore

surgical operation

operacion

labour

lindje

accident

aksident

cancer

kancer

death

vdekje

recovery

shërim

health insurance

sigurim shëndetësor

 1. Health

  Shëndet

 2. How do you feel?

  Si ndihesh?

 3. I feel painful sensations.

  Ndiej ndjesi të dhimbshme.

 4. Do you have a fever?

  A keni temperaturë?

 5. No, I have a headache.

  Jo, kam dhimbje koke.

 6. Can you call an ambulance?

  A mund të telefononi ambulancën

 7. Ambulance is coming soon.

  Ambulanca vjen së shpejti.

 8. Have you measured your blood pressure?

  A keni matur tensionin e gjakut?

 9. Yes, my blood pressure is normal.

  Po, tensioni I gjakut është normal.

 10. Does my health insurance cover therapy?

  A e mbulon terapinë sigurimi im shëndetësor?

 11. I am not sure about that, I should ask insurance company.

  Nuk jam i sigurt për këtë, duhet të pyes kompaninë e sigurimeve.