English

Shqip

Restaurant - Restorant

Vendi ku ushqimi i bashkon njerëzit për të kaluar kohë cilësore

breakfast

mëngjes

lunch

drekë

dinner

darkë

menu

meny

starter

startues

main course

ushqimi kryesor

dessert

ëmbëlsirë

sauce

salcë

spices

erëza

table reservation

rezervimi i tavolinës

client

klient

waiter

kamarier

restaurant manager

menaxher restoranti

night club

klub nate

Pizzeria

Piceri

pineapple

ananas

chili

djegës

mushroom

kërpudha

shrimp

karkaleca

ham

proshutë

olive oil

vaj ulliri

paprika

piper i kuq

bacon

proshutë

tuna

ton, peshk tuna

 1. Restaurant

  Restorant

 2. Do you have a free table? I would like to make a reservation for two.

  A keni tavolinë të lirë? Do të doja të beja një rezervim pë dy.

 3. Let me check in the system. Yes, we do have one for you.

  Më lejoni të kontrolloj në sistem. Po, ne kemi një për ju.

 4. Can you give me the menu, please?

  Mund të më jepni menunë, ju lutem?

 5. Sure, we also have the menu in English.

  Sigurisht, ne gjithashtu kemi menunë në anglisht.

 6. What would you like for the main course?

  Çfarë dëshironi në ushqimin kryesor?

 7. I will take a beef steak.

  Unë do të marr një biftek me mish lope.

 8. Pizzeria

  Piceri

 9. What kind of pizza would you like to order?

  Çfarë lloj pize dëshironi të porosisni?

 10. I will the nr.5 on the menu and add some more cheese.

  Unë do nr.5 në menu dhe shtoni disa djathë më shumë.

 11. Would you like anything else?

  Deshironi diçka tjeter?

 12. No, thanks. Can I have the bill, please?

  Jo faleminderit. A mund ta kam faturën, ju lutem?