Español

Shqip

Construction - Ndërtimtari

Ndihmoni veten për ta bërë gjithçka të lehtë dhe të dobishme

helmet

kaskë

hammer

çekiç

nail

gozhdë

shovel

lopatë

plank

dërrasë

wood

dërrasë

saw

sharrë

tube

gyp

iron

hekur

tape

shirit ngjitës

wire

kaboll

roof

kulm, çati

balcony

ballkon

wall

mur

facade

fasadë

painting

lyerje

paint roller

cilindër lyerje

plaster

suvatim

carpenter

ngjyrosje

renovation

rinovim

demolition

shkatërrim

subcontractor

nënkontraktues

master

mjeshtër

concrete

beton

sand

rërë

elevator

ashensor

wheelbarrow

karrocë dore

jackhammer

hilt shpues

scaffolding

skelë

ladder

shkallë

crane

murator

bulldozer

bulldozher

truck

kamion

heating

ngrohje

electricity

energji elektrike

working tools

mjete pune

 1. Ndërtimtari

 2. Cilat janë rregullat themelore në fushën e ndërtimit?

 3. Veshja e kaskës dhe këpucëve të sigurisë është e detyrueshme.

 4. Çfarë duhet të bëjë tani?

 5. Puna tjetër do punoi me fasadë.

 6. A keni përvojë pune në fushën e ndërtimit?

 7. Kam punuar dy vite në një ndërmarrje private.

 8. A mund të shkoj në shtëpi pasi ta përfundoj këtë detyrë?

 9. Ju duhet të kontrolloni mjetet e punës para se të largoheni.

 10. Çfarë mendoni për gjendjen e kësaj ndërtese?

 11. Kjo ndërtesë ka nevojë për një prishje totale, por gjithsesi duhet të vlerësojmë rreziqet.