Suomi

Shqip

Verbit - Foljet

Flisni lehtë duke përdorur fjalë të zakonshme në komunikim

neuvoa

këshilloj

sallia

lejoj

hakea

aplikoj

kysyä

pyes

tuoda

sjell

odottaa

blej

soittaa

thërras, quaj

voida

mund

tulla

vij

laskea

llogaris

itkeä

çajë

juoda

pij

ajaa

vozisë, ngas

syödä

ha, ushqehem

tuntea

ndjej

tapella

luftoj

unohtaa

harroj

saada

marr

antaa

jap

mennä

shkoj

arvioida

supozoj, mendoj

kuulla

dëgjoj

suudella

puth

tietää

dij

opetella

mësoj

lähteä

largohem

asua

jetoj

katsoa

shikoj

rakastaa

dashuroj

tehdä

bëj

merkitä

shënoj

täytyy

duhet

tarvita

nevoj

maksaa

paguaj

pelata

luaj

julkaista

publikoj

lukea

lexoj

muistaa

kujtoj

sanoa

them, shpreh

etsiä

kërkoj

nähdä

shikoj

myydä

shes

lähetä

dërgoj

pitäisi

duhet të

laulaa

këndoj

hymyillä

qesh

hymyillä

flas

jäädä

qëndroj

opiskella

studioj

ottaa

merr

ajatella

mendoj

ymmärtää

kuptoj

kävellä

shëtis

haluta

dua

kirjoittaa

shkruaj

 1. Foljet

 2. Çfarë thane ata?

 3. Ata më këshilluan të shkoja dhe të bëja një shëtitje para se të flija.

 4. Si ndihesh sot?

 5. Ndihem më mirë se dje, bëra disa ushtrime.

 6. A flasin ata anglisht apo ndonjë gjuhë tjetër?

 7. Prindërit e mi nuk flasin ndonjë gjuhë tjetër por ata mund të kuptojnë pak anglisht.

 8. Më lejoni t'ju tregoj aftësitë e mia në art.

 9. Kam harruar të përmend për të qenë vonë sot, më vjen keq.

 10. Shkoj të shikoj filma çdo fundjavë.

 11. Do të doja të mësoja se si të ngas makinën.

 12. Unë jam duke kërkuar për të shitur biznesin tim, atëherë kam nevojë për disa këshilla se si të blej një shtëpi.

 13. Ti dërgoj detyrat e shtëpisë me postë elektroinke.

 14. Vajza ime po studion gjuhën angleze.

 15. Zakonisht marr autobusin për të shkuar në shkollë.