Suomi

Shqip

Eläimet - Kafshët

Mbroni botën e egër dhe jepini dashuri të pakushtëzuar për kafshët tuaja shtëpiake

Kotieläimet

Kafshët shtepiake

koira

qen

kissa

macë

ankka

rosë

kukko

gjel

lehmä

lopë

hevonen

kalë

lammas

dele

vuohi

dhi

sika

derr

kameli

deve

kärpänen

mizë

mehiläinen

bletë

kani

lepur

Villieläimiä

Kafshët e egra

susi

ujk

karhu

ari

tiikeri

tigër

leijona

luan

norsu, elefantti

elefant

kirahvi

gjirafë

apina

majmun

hämähäkki

marimangë

käärme

gjarpër

sammakko

bretkocë

hyttynen

mushkonjë

lintu

zog

kotka

shqiponjë

 1. Kotieläimet

  Kafshët shtepiake

 2. A keni një kafshë shtëpiake në shtëpi?

 3. Po, unë kam një qen të vogël dhe një kalë për garën e hipur.

 4. A keni ndonjë fermë në zonën tuaj të fshatit?

 5. Po, ekziston një kompani private që ofron produkte qumështi.

 6. Villieläimiä

  Kafshët e egra

 7. Sa kafshë gjenden në këtë kopsht zoologjik?

 8. Le të shkojmë të marrim më shumë informacion në banak.

 9. Cila kafshë është më e larta?

 10. Gjirafa është më e larta.