Ihmiskeho - Pjesët e trupit


Sisäelimet - Organet e brendshme

aivot

tru

haima

pankreas

keuhko

mushkëri

kohtu

mitër

kurkku, nielu

fyt

luu

kockë

ohutsuoli

zorë e hollë

mahalaukku

stomak, bark

maksa

mëlqi

munuaiset

veshkë

paksusuoli

zorrë e trashë

perna

zorrë e hollë

peräsuoli

shpretkë

ohutsuoli

rektum

sappirakko

tëmth, fshikëz e tëmthit

sydän

zemër

virtsarakko

fshikëz


Ulkoiset elimet - Organet e jashtme

hammas

dhëmbi

hampaat

dhëmbët

hiukset, karva

flokë, qime

huulet

buzët

iho

lëkurë

jalat

këmbet

jalka

këmbë

kantapää

thembër

kasvot

fytyrë

kieli

gjuhë

korva

vesh

kurkku, nielu

fyti

kynnet

thonjë

kyynärpää

bërryl

käsi

dorë

käsivarsi

krah

leuka

nofulla

lihakset

muskuj

nenä

hundë

niska

qafë

parta

mjekër

polvi

gju

pää

kokë

rinta

gjoks

selkä

shpinda

silmä

sy

sormi

gisht

suu

gojë

suulaki

qiellëz

tissit

gjijë

varvas

gishti i këmbës

vatsa

bark

viikset

mustaqe

Pyetje - answer

Përgjigje - vastaus

 1. Oletko mitannut verenpainettasi?

  A keni matur tensionin e gjakut?


 2. Kyllä, verenpaineeni on normaali?

  Po, tensioni I gjakut është normal.


 3. Voitko avata suusi?

  A mund ta hapësh gojën?


 4. Yhdessä hampaassa on reikä ja se pitää korjata.

  Një dhëmb ka një vrimë dhe duhet të rregullohet.Kjo faqe është përkrahur nga

www.fatonmedia.com

© 2018 DM words

Designed by faton MEDIA