Luonto - Natyrë

aita

gardh

aurinko

diell

joki

lum

järvi

liqe

kivi

guri

kukka

lule

kuu

hënë

lehti

gjethe

lumi

borë

maa

tokë

meri

det

metsä

pyll

piha

oborr

puu

pemë

puutarha

kopsht

ruoho

bar

taivas

qiell

vuori

mal


Sää - Moti

astetta

gradë

kosteus

lagështi

kuuma

nxehtë

kylmä

ftohtë

liukas

rrëshqitje

lumi

borë

lämmin

ngrohtë

lämpötila

temperaturë

pakkanen

acar

pilvi

re

sade

shi

sumu

mjegull

tuuli

erë

Pyetje - përgjigje

Kysymys - vastaus

  1. Onko kylmä talvi Suomessa?

    A është dimri i ftohtë në Finlandë?


  2. Suomessa talvi on kylmä, pitkä ja pimeä.

    Dimri në Finlandë është i ftohtë, i gjatë dhe i errët.Përkrahur nga

www.fatonmedia.com

© 2018 DM words

Designed by faton MEDIA