Suomi

Shqip

Rakennus - Ndërtimtari

Ndihmoni veten për ta bërë gjithçka të lehtë dhe të dobishme

kypärä .....

kaskë

vasara

çekiç

naulata

gozhdë

lapio

lopatë

lankku

dërrasë

puu

dërrasë

näin

sharrë

putki

gyp

rauta

hekur

teippi

shirit ngjitës

johdin

kaboll

katto

kulm, çati

parveke

ballkon

seinä

mur

julkisivu

fasadë

maalaus

lyerje

maalitela

cilindër lyerje

kipsi

suvatim

muurari

ngjyrosje

remontointi

rinovim

purkaminen

shkatërrim

alihankkija

nënkontraktues

hallita

mjeshtër

betoni

beton

hiekka

rërë

hissi

ashensor

kottikärryt

karrocë dore

katupora

hilt shpues

rakennustelineet

skelë

tikapuut

shkallë

nosturi

murator

puskutraktori

bulldozher

kuorma-auto

kamion

lämmitys

ngrohje

sähköenergia

energji elektrike

työkalu

mjete pune

 1. Rakennus

  Ndërtimtari

 2. Cilat janë rregullat themelore në fushën e ndërtimit?

 3. Veshja e kaskës dhe këpucëve të sigurisë është e detyrueshme.

 4. Mitä minun pitää tehdä nyt?

  Çfarë duhet të bëjë tani?

 5. Seuraavaksi työskentelet julkisivun kanssa.

  Puna tjetër do punoi me fasadë.

 6. Onko sinulla työkokemusta rakennusalalta?

  A keni përvojë pune në fushën e ndërtimit?

 7. Olen työskennellyt kaksi vuotta yksityisessä yrityksessä.

  Kam punuar dy vite në një ndërmarrje private.

 8. A mund të shkoj në shtëpi pasi ta përfundoj këtë detyrë?

 9. Ju duhet të kontrolloni mjetet e punës para se të largoheni.

 10. Çfarë mendoni për gjendjen e kësaj ndërtese?

 11. Kjo ndërtesë ka nevojë për një prishje totale, por gjithsesi duhet të vlerësojmë rreziqet.