हिन्दी

Shqip

निर्माण - Ndërtimtari

Ndihmoni veten për ta bërë gjithçka të lehtë dhe të dobishme

Hide Image

हेलमेट

kaskë

हथौड़ा

çekiç

नाखून

gozhdë

बेलचा

lopatë

पटरा

dërrasë

लकड़ी

dërrasë

देखा

sharrë

नल

gyp

लोहा

hekur

फीता

shirit ngjitës

तार

kaboll

छत

kulm, çati

छज्जा

ballkon

दीवार

mur

मुखौटा

fasadë

चित्र

lyerje

रंगलेप की पहियेदार पट्टी

cilindër lyerje

प्लास्टर

suvatim

बढ़ई

ngjyrosje

नवीकरण

rinovim

विध्वंस

shkatërrim

उपठेकेदार

nënkontraktues

गुरुजी

mjeshtër

ठोस

beton

रेत

rërë

लिफ़्ट

ashensor

ठेला

karrocë dore

जैकहैमर

hilt shpues

चबूतरा

skelë

सीढ़ी

shkallë

क्रेन

murator

बुलडोज़र

bulldozher

ट्रक

kamion

गरम करना

ngrohje

बिजली

energji elektrike

काम करने के उपकरण

mjete pune

 1. निर्माण

  Ndërtimtari

 2. निर्माण क्षेत्र में बुनियादी नियम क्या हैं?

  Cilat janë rregullat themelore në fushën e ndërtimit?

 3. हेलमेट और सुरक्षा जूते पहनना अनिवार्य है।

  Veshja e kaskës dhe këpucëve të sigurisë është e detyrueshme.

 4. अब मुझे क्या करना है?

  Çfarë duhet të bëjë tani?

 5. आगे आप मुखौटा के साथ काम करेंगे

  Puna tjetër do punoi me fasadë.

 6. क्या आपके पास निर्माण क्षेत्र में काम करने का अनुभव है?

  A keni përvojë pune në fushën e ndërtimit?

 7. मैं एक निजी कंपनी में दो साल से काम कर रहा हूं।

  Kam punuar dy vite në një ndërmarrje private.

 8. क्या मैं इस कार्य को पूरा करने के बाद घर जा सकता हूं

  A mund të shkoj në shtëpi pasi ta përfundoj këtë detyrë?

 9. छोड़ने से पहले आपको काम करने वाले टूल को जांचना होगा।

  Ju duhet të kontrolloni mjetet e punës para se të largoheni.

 10. आप इस इमारत की स्थिति के बारे में क्या सोचते हैं?

  Çfarë mendoni për gjendjen e kësaj ndërtese?

 11. इस इमारत को पूरी तरह से विध्वंस की जरूरत है लेकिन फिर भी हमें जोखिमों का मूल्यांकन करना होगा।

  Kjo ndërtesë ka nevojë për një prishje totale, por gjithsesi duhet të vlerësojmë rreziqet.