Italiano

Shqip

Verbi - Foljet

Flisni lehtë duke përdorur fjalë të zakonshme në komunikim

consiglio

këshilloj

permettere

lejoj

fare domanda

aplikoj

chiedere

pyes

portare

sjell

comprare

blej

chiamare

thërras, quaj

potere

mund

venire

vij

contare

llogaris

piangere

çajë

bere

pij

guidare

vozisë, ngas

mangiare

ha, ushqehem

sentire

ndjej

combattere

luftoj

dimenticare

harroj

ottenere

marr

dare

jap

andare

shkoj

immaginare

supozoj, mendoj

sentire

dëgjoj

baciare

puth

sapere

dij

imparare

mësoj

lasciare

largohem

vivere

jetoj

guardare

shikoj

amare

dashuroj

fare

bëj

marchiare

shënoj

dovere

duhet

avere bisogno

nevoj

pagare

paguaj

giocare

luaj

pubblicare

publikoj

leggere

lexoj

ricordare

kujtoj

dire

them, shpreh

cercare

kërkoj

vedere

shikoj

vendere

shes

mandare

dërgoj

dovere

duhet të

cantare

këndoj

sorridere

qesh

parlare

flas

stare

qëndroj

studiare

studioj

prendere

merr

pensare

mendoj

capire

kuptoj

camminare

shëtis

volere

dua

scrivere

shkruaj

 1. Foljet

 2. Çfarë thane ata?

 3. Ata më këshilluan të shkoja dhe të bëja një shëtitje para se të flija.

 4. Si ndihesh sot?

 5. Ndihem më mirë se dje, bëra disa ushtrime.

 6. A flasin ata anglisht apo ndonjë gjuhë tjetër?

 7. Prindërit e mi nuk flasin ndonjë gjuhë tjetër por ata mund të kuptojnë pak anglisht.

 8. Më lejoni t'ju tregoj aftësitë e mia në art.

 9. Kam harruar të përmend për të qenë vonë sot, më vjen keq.

 10. Shkoj të shikoj filma çdo fundjavë.

 11. Do të doja të mësoja se si të ngas makinën.

 12. Unë jam duke kërkuar për të shitur biznesin tim, atëherë kam nevojë për disa këshilla se si të blej një shtëpi.

 13. Ti dërgoj detyrat e shtëpisë me postë elektroinke.

 14. Vajza ime po studion gjuhën angleze.

 15. Zakonisht marr autobusin për të shkuar në shkollë.