Italiano

Shqip

Edilizia - Ndërtimtari

Ndihmoni veten për ta bërë gjithçka të lehtë dhe të dobishme

caschetto

kaskë

martello

çekiç

chiodo

gozhdë

pala

lopatë

tavola

dërrasë

bastone

dërrasë

sega

sharrë

tubo

gyp

ferro

hekur

scotch

shirit ngjitës

cavo

kaboll

tetto

kulm, çati

balcone

ballkon

muro

mur

facciata

fasadë

pittura

lyerje

rullo di vernice

cilindër lyerje

intonaco

suvatim

carpentiere

ngjyrosje

ristrutturazione

rinovim

demolizione

shkatërrim

subappaltatore

nënkontraktues

padrone

mjeshtër

cemento

beton

sabbia

rërë

ascensore

ashensor

carriola

karrocë dore

martello pneumatico

hilt shpues

impalcatura

skelë

scala

shkallë

gru

murator

ruspa

bulldozher

camion

kamion

riscaldamento

ngrohje

elettricità

energji elektrike

attrezzi da lavoro

mjete pune

 1. Ndërtimtari

 2. Cilat janë rregullat themelore në fushën e ndërtimit?

 3. Veshja e kaskës dhe këpucëve të sigurisë është e detyrueshme.

 4. Çfarë duhet të bëjë tani?

 5. Puna tjetër do punoi me fasadë.

 6. A keni përvojë pune në fushën e ndërtimit?

 7. Kam punuar dy vite në një ndërmarrje private.

 8. A mund të shkoj në shtëpi pasi ta përfundoj këtë detyrë?

 9. Ju duhet të kontrolloni mjetet e punës para se të largoheni.

 10. Çfarë mendoni për gjendjen e kësaj ndërtese?

 11. Kjo ndërtesë ka nevojë për një prishje totale, por gjithsesi duhet të vlerësojmë rreziqet.