日本語

Shqip

質問 - Pyetjet

Gjeni përgjigjen e duhur duke bërë pyetjen e duhur

Nani?, Nan?

Çka? Çfarë?

Donna?

Çfarë lloji?

Doko?

Ku?

Itsu?

Kur?

Naze?, Doushite?

Pse?

Docchi? Dochira?

Cili / a?

Dare?

Kush?

Darewo?

I kujt?

Dareno?

E kujt?

Dou?, Douyatte?

Si?

Ikura?

Sa (shumë)?

Ikura?

Sa?

Dono kurai?, Nan do?

Sa shpesh?

Dokomade?

Sa larg?

Dono kurai?

Sa gjatë?

 1. Shitsumon

  Pyetjet

 2. Kyou wa nani wo shimasuka?

  Çka jeni duke bërë sot?

 3. Tabemono wo kau tameni ichiba e itte, mamonaku tomodachi wo tazunemasu.

  Unë jam duke shkuar në treg për të blerë ushqim dhe për të vizituar së shpejti një mikun tim.

 4. Doko kara kimashitaka?

  Ku jeni tani?

 5. Toshoukan no chikakute, eki ni imasu.

  Jam në stacionin e trenit, afër bibliotekës.

 6. Itsu shiai wo kansen shimasuka?

  Kur do ta shikoni ndeshjen?

 7. Shiai wa 7 ji ni hajimemasuga watashitachi wa 6 ji ni soko ni imasu.

  Loja fillon në orën 19:00. por do të jemi aty deri në orën 6.

 8. Naze okuremashitaka?

  Pse je me vonesë?

 9. Sumimasen, basu wo nori okuremashita.

  Më vjen keq, më ka marrë malli për autobusin tim.

 10. Shinyuu wa dare desuka?

  Kush është shoku yt më i mirë?

 11. Shinyuu wa Jon san de, shougakkou kara isshouni sheichoushite imasu.

  Shoku im më i mirë është John, ne rritemi së bashku që në shkollën fillore.

 12. Kokugo wa dono gengo desuka?

  Cila gjuhë është gjuha juaj amtare?

 13. Kokugo wa Puransu go desu.

  Gjuha ime amtare është frëngjishtja.

 14. Juugyouin wa nan nin imasuka?

  Sa punonjës keni?

 15. Genzai, Juugyouin wa 10 nin ga imasu.

  Aktualisht, kam dhjetë të punësuar.