日本語

Shqip

建設 - Ndërtimtari

Ndihmoni veten për ta bërë gjithçka të lehtë dhe të dobishme

herumetto

kaskë

hanma

çekiç

kugi

gozhdë

shaberu

lopatë

ita

dërrasë

mokuzai, woddo, ki

dërrasë

nokogiri

sharrë

chu-bu, kan

gyp

tetsu

hekur

te-pu

shirit ngjitës

sen, waiya

kaboll

yane, ru-pu

kulm, çati

barukoni-

ballkon

kabe

mur

pasa-do, gaikan, shoumen

fasadë

e wo kaku

lyerje

peinto ro-ra-

cilindër lyerje

sekkou

suvatim

ka-penta-, daiku

ngjyrosje

rinobe-shon, koushin

rinovim

kaitai

shkatërrim

shitaukegyousha

nënkontraktues

meijin

mjeshtër

gutai (teki), konkuritto

beton

suna, sando

rërë

erebe-ta-

ashensor

teguruma

karrocë dore

jakkuhanma-

hilt shpues

ashiba

skelë

hashigo

shkallë

kure-n

murator

burodo-za-

bulldozher

daisha, torakku

kamion

danbou

ngrohje

denki

energji elektrike

sagyouki

mjete pune

 1. Kensetsu

  Ndërtimtari

 2. Kensetsu bunya no kihon teki na ru-ru wa nan desuka?

  Cilat janë rregullat themelore në fushën e ndërtimit?

 3. Herumetto to anzenkutsu wo kiru koto wa hissu desu.

  Veshja e kaskës dhe këpucëve të sigurisë është e detyrueshme.

 4. Ima nani wo shinakereba narimasenka?

  Çfarë duhet të bëjë tani?

 5. Tsugi wa pasa-do wo shousa shimasu.

  Puna tjetër do punoi me fasadë.

 6. Kensetsu bunya de no jitsumu keiken wa arimasuka?

  A keni përvojë pune në fushën e ndërtimit?

 7. Jisha de 2 nen kan hataraite imasu.

  Kam punuar dy vite në një ndërmarrje private.

 8. Kono tasuku wo kanryoushita atode, uchi ni kaeru koto ga dekimasuka?

  A mund të shkoj në shtëpi pasi ta përfundoj këtë detyrë?

 9. Suppatsu suru mae ni, sagyouki wo kakunin suru hitsuyou ga arimasu.

  Ju duhet të kontrolloni mjetet e punës para se të largoheni.

 10. Kono tatemono no joutai ni tsuite dou omoimasuka?

  Çfarë mendoni për gjendjen e kësaj ndërtese?

 11. Kono tatemono wa kanzen ni kaitai suru hazu dakedo risuku wo hyouka denakereba narimasen.

  Kjo ndërtesë ka nevojë për një prishje totale, por gjithsesi duhet të vlerësojmë rreziqet.