Kurdî

Shqip

خێزان - Familja

Njerëzit më të rëndësishëm të jetës tuaj

دایک

nënë

باوک

baba

دایک و باوک

prindërit

کچ

vajzë

کوڕ

djalë

خوشک

motër

برا

vëlla

دووانە

binjakë

کچ

bijë

کوڕ

bir

خوشک و برا

vëllezërit dhe motrat

داپیرە

gjyshja

باپیرە

gjyshi

باوەگەوران

gjyshërit

برازا یان خوشکەزا(کچ)

mbesë

برازا یان خوشکەزا(کوڕ)

nip

پوور

hallë, teze

مامە

axhë, dajë

خزم

i afërm

ئامۆزا

kusheri

خێزان

grua

مێرد

burrë

بووک

nuse

دش

kunatë

ژن برا

dhëndër

 1. خێزان

  Familja

 2. ئایا لەگەڵ خێزانەکەت دەژیت؟

  A jetoni me familjen tuaj?

 3. بەڵێ لەگەڵ دایک و باوک و براکەم دەژیم

  Po, unë jetoj me prindërit dhe vëllain tim.

 4. خیزانەکەت چەنە گەورەیە؟

  Sa ësthë e madhe familja e juaj­?

 5. ژنیک و سێ منداڵم هەیە

  Unë kam gruan dhe tre fëmijë

 6. تەمەنی داپیرەت چەندە؟

  Sa vjeçe është gjyshja juaj?

 7. تەمنی ٨٥ ساڵە بەڵام لەشی زۆر ساغە

  Ajo është 85 vjeç por është shumë e shëndetshme.

 8. خوشکەکەت کار بۆ حکومەت دەکات؟

  A punon motra juaj për qeverinë?

 9. بەڵێ، دەیکات. لە نە نووسینگەی کۆچبەران وەکو وەرگێر کاردەکات

  Po ajo e ben. Ajo është e punësuar në zyrën e imigracionit si përkthyese.