Kurdî

Shqip

لاشە - Trupi

Jeni të sigurt në vetvete dhe rritni mirëqenien tuaj

ئەندامەکانی دەرەوە

Organet e jashtme

سەر

kokë

قژ

flokë

چاو

syri

گوێ

vesh

ڕووخسار

fytyrë

لووت

hundë

ڕیش

mjekër

لێو

buzët

دەم

gojë

ددان

dhëmb

زمان

gjuhë

پێست

lëkurë

مل

qafë

باڵ

krah

ئانیشک

bërryl

دەست

dorë

پەنجە

gisht

نینۆک

thonjtë

مەمک

gjiri

ماسولکە

muskujt

ئەژنۆ

gju

پێ،قاچ

këmbë

پشت

shpinë

خوارەوەی پشت

pjesa e poshtme e shpinës

ئەندامەکانی ناوەوە

Organet e brendshme

مێشک

truri

قوڕگ

fyt

سی

mushkëritë

جگەر

mëlçi

گورچیلە

veshkat

دڵ

zemër

خوێن

gjak

گەدە

stomaku

ڕیخۆڵە

zorrë

ئێسک

kockë

 1. ئەندامەکانی دەرەوە

  Organet e jashtme

 2. لە کاتی خلیسکانیدا لووتم شکا، بە ڕای تۆ پێویستم بە نەشتەرگەری هەیە؟

  Kam thyer hundën gjatë skijimit, a mendoni se kam nevojë për operacion?

 3. بە دڵنیاییەوە پێویستت بە نەشتەرگەری لووت هەیە

  Ju sigurisht keni nevojë për një operacion në hundë.

 4. پێویستە دکتۆری چاو ببینم

  Kam nevojë të vizitoj një mjek të syve.

 5. با تەماشا بکەم بۆ دکتۆرێکی چاو

  Më lejoni të kontrolloj për një okulist.

 6. ئەتوانیت دەم بکەیتەوە؟

  A mund ta hapësh gojën?

 7. یەکێک لە دانەکان کونی تیایەو دەبیت پڕبکرێتەوە

  Një dhëmb ka një vrimë dhe duhet të mbushet.

 8. ئەندامەکانی ناوەوە

  Organet e brendshme

 9. چی دەرمانێک بەکاربێنم بۆ چارەسەری قوڕگ ئێشە؟

  Çfarë ilaçi duhet të marr për të kuruar një dhimbje të fytit?

 10. هەر ئێستا دەرمانەکەت بۆ ئەنووسم

  Unë do të shkruaj një recetë menjëherë.

 11. گرووپی خوێنەکەت چیە؟

  Çfarë është grupi juaj i gjakut?

 12. گرووپی خوێنەکەم ئەی زائیدە

  Grupi im i gjakut është A +.