Nederlands

Shqip

Inleiding - Prezantimi

Filloni ditën tuaj me besim dhe tregoni të tjerëve versionin më të mirë të vetes

Welkom

Mirë se vini

taal

gjuhë

buitenlander

i huaj

toerist

turist

student

student

arbeider

punëtor

mensen

njerëz

reden

arsye

vriend

shok

vriendin

dashnore

vriend

dashnor

verhuizen

lëvizje

stad

qytet

regio

regjion

land

shtet, vend

certificaat

çertifikatë

begin

fillim

cultuur

kulturë

religie

fe

traditie

traditë

Groeten

Përshendetjet

Hallo

Përshendetje, tung

Goede morgen

Mirëmëngjes

Goedemiddag

Mirëdita

Goedenavond

Mirëmbrëma

Goede nacht

Natën e mirë

Tot ziens

Mirëupafshim

Veel geluk

Paç fat, me fat

Proost

Gëzuar

Gefeliciteerd

Urime

Gelukkige verjaardag

Urime ditëlindjen

Vrolijk kerstfeest

Gëzuar krishtlindjet

Gelukkig nieuwjaar

Urime viti i ri

Gezondheid

Shëndet

Tot ziens

Shihemi

Immigrant

Emigrant

document

dokumetn

verblijfsvergunning

leje qëndrimi

tijdelijk

i përkohshëm

permanent

i përgjithshëm

duur

kohëzgjatja

volwassene

i rritur

integratie

integrim

cursus

kurs

gemeenschap

komunitet

 1. Welkom

  Mirë se vini

 2. Hallo, hoe gaat het met je?

  Përshendetje, si jeni?

 3. Ik ben oké, dankjewel.

  Jam mirë, faleminderit.

 4. Wat is je naam? = Mijn naam is John.

  Si e keni emrin? = Unë quhem John.

 5. Hoe oud ben je? = Ik ben 25 jaar oud.

  Sa vjeçar jeni = Unë jam 25 vjeçar.

 6. Is het je eerste keer in Finland? = Ja dat is zo.

  A është hera e parë në Finlandë? = Po është.

 7. Het was leuk je te ontmoeten John. Tot snel.

  Ishte kënaqesi që u takuam John. Shihemi së shpejti.

 8. Groeten

  Përshendetjet

 9. Goedemiddag, meneer/mevrouw. Hoe kan ik u helpen?

  Mirëdita, zotri / zinjë. Si mundem t'ju ndihmoj?

 10. Goedemiddag, ik wil graag de weg naar het centrum weten.

  Mirëdita, do të doja të gjeja rrugën për në qendër të qytetit.

 11. Goedemorgen, wat heeft u vandaag als ontbijt?

  Mirë mëngjesi, çfarë keni sot për mëngjes?

 12. Vandaag hebben we salade, rundvlees, vis en vegetarisch eten. Koffie en thee zijn ook inbegrepen. Geniet van uw ontbijt.

  Sot kemi salatë, mish lope, peshk dhe ushqim vegjetarian. Kafja dhe çaji janë të përfshira gjithashtu. Shijoni mëngjesin tuaj.

 13. Immigrant

  Emigrant

 14. Waar komt u vandaan?

  Nga jeni?

 15. Ik ben geboren in Parijs en ben hierheen verhuisd met mijn familie.

  Unë kam lindur në Paris dhe jam zhvendosur këtu me familjen time.

 16. Wat was je belangrijkste reden om hierheen te verhuizen?

  Cila ishte arsyeja juaj kryesore për tu zhvendosur këtu?

 17. Ik werkte vroeger in een bouwbedrijf, maar nu ben ik student.

  Dikur kam punuar në një kompani ndërtimi por tani jam student.