Nederlands

Shqip

Vragen - Pyetjet

Gjeni përgjigjen e duhur duke bërë pyetjen e duhur

Wat?

Çka? Çfarë?

Wat voor soort?

Çfarë lloji?

Waar?

Ku?

Wanneer?

Kur?

Waarom?

Pse?

Welke?

Cili / a?

Wie?

Kush?

Met wie?

I kujt?

Van wie?

E kujt?

Hoe?

Si?

Hoeveel?

Sa (shumë)?

Hoeveel?

Sa?

Hoe vaak?

Sa shpesh?

Hoe ver?

Sa larg?

Hoe lang?

Sa gjatë?

 1. Vragen

  Pyetjet

 2. Wat ga je vandaag doen?

  Çka jeni duke bërë sot?

 3. Ik ga naar de markt om eten te kopen en even een vriend van me bezoeken.

  Unë jam duke shkuar në treg për të blerë ushqim dhe për të vizituar së shpejti një mikun tim.

 4. Waar ben je nu?

  Ku jeni tani?

 5. Ik ben in het treinstation, dicht bij de bibliotheek.

  Jam në stacionin e trenit, afër bibliotekës.

 6. Wanneer ga je naar de wedstrijd kijken?

  Kur do ta shikoni ndeshjen?

 7. De wedstrijd begint om 19 uur, maar we zullen daar om 18 uur zijn.

  Loja fillon në orën 19:00. por do të jemi aty deri në orën 6.

 8. Waarom ben je te laat?

  Pse je me vonesë?

 9. Het spijt me, ik heb mijn bus gemist.

  Më vjen keq, më ka marrë malli për autobusin tim.

 10. Wie is je beste vriend?

  Kush është shoku yt më i mirë?

 11. Mijn beste vriend is John, we groeiden samen op sinds de lagere school.

  Shoku im më i mirë është John, ne rritemi së bashku që në shkollën fillore.

 12. Wat is je moedertaal?

  Cila gjuhë është gjuha juaj amtare?

 13. Mijn moedertaal is Frans.

  Gjuha ime amtare është frëngjishtja.

 14. Hoeveel werknemers heb je?

  Sa punonjës keni?

 15. Momenteel heb ik tien werknemers.

  Aktualisht, kam dhjetë të punësuar.