Nederlands

Shqip

Natuur - Natyrë

Mbroni mjedisin dhe planetin tonë duke ndryshuar sjelljen tuaj

erf

oborr

tuin

kopsht

gras

bar

bloem

lule

steen

guri

blad

gjethe

bos

pyll

berg

mal

meer

liqe

rivier

lum

zee

det

land

vend

maan

hënë

zon

diell

lucht

qiell

Weer

Moti

graden

gradë

temperatuur

temperaturë

vocht

lagështi

heet

nxehtë

warm

ngrohtë

koud

ftohtë

zonnig

me diell

glad

rrëshqitje

sneeuw

borë

vorst

acar

wolk

re

regen

shi

mist

mjegull

wind

erë

hagel

breshër

donder

bubullimë

storm

stuhi

Natuurrampen

Fatkeqësi natyrore

lawine

ortek

droogte

thatësirë

orkaan

uragan

overstroming

përmbytje

bosbrand

zjarr pyjor

aardbeving

tërmet

 1. Natuur

  Natyrë

 2. Wat voor soort natuur heeft uw land?

  Çfarë natyre ka vendi juaj?

 3. Mijn land heeft de mooiste natuur van Europa.

  Vendi im ka natyrën më të bukur në Evropë.

 4. Heb je mijn bloemen gekregen?

  A i morët lulet e mia?

 5. Ja, ik kon ruiken dat ze vers uit uw tuin kwamen.

  Po, unë mund të nuhas se ata ishin marrë të freskët nga oborri juaj.

 6. Bent u al in Zwitserland geweest?

  A e keni vizituar tashmë Zvicrën?

 7. Ja, ik ben in de Alpen geweest, het uitzicht is geweldig.

  Po, unë kam qenë në Alpe, pamja është e mahnitshme.

 8. Weer

  Moti

 9. Hoe is het weer vandaag?

  Si është moti sot?

 10. Het is een zonnige dag, maar morgen is het bewolkt.

  Është ditë me diell por nesër do jetë me re.

 11. Is de winter koud in Finland?

  A është dimri i ftohtë në Finlandë?

 12. De winter is koud, lang en donker.

  Dimri është i ftohtë, i gjatë dhe i errët.

 13. Hoe denk jij over klimaatverandering?

  Çfarë mendoni për ndryshimin e klimës?

 14. Nou, vorig jaar was het de warmste zomer ooit, het is zeer verontrustend.

  Epo, vitin e kaluar ishte vera më e nxehtë ndonjëherë, është shumë alarmante.

 15. Natuurrampen

  Fatkeqësi natyrore

 16. Heb je het nieuws gezien? Italië is getroffen door een aardbeving.

  A i keni parë lajmet? Italia është goditur nga një tërmet.

 17. Nee, dat heb ik niet. Vreselijk nieuws, was het krachtig?

  Jo, nuk i kam parë. Një lajm i tmerrshëm, a ishte i fuqishëm?