Nederlands

Shqip

Sport - Sport

Inkurajoni veten të bëni aktivitete dhe të jeni në gjendje të mirë

veld

fushë (sport)

hal

sallë

bal

top

speler

lojtar

coach

trajner

scheidsrechter

arbitër

team

ekip

wedstrijd

ndeshje

trainingen

ushtrimet

wedstrijd

garë

winnaar

fitues

verliezer

humbës

uitslag

rezultat

finale

finale

voetbal

futboll

basketbal

basketboll

zwemmen

not

atletiek

atletikë

pas

pasim

hoekschop

gjuatje nga këndi

vrije trap

gjuatje e lirë

strafschop

penalti, ndëshkim

doelman

portier

pauze

pushim

supporters

pjesëmarrësit

 1. Sport

  Sport

 2. Welke sporten beoefen je?

  Çfarë lloj sportesh praktikoni?

 3. Ik heb vroeger gevoetbald, maar ik heb een knieblessure opgelopen.

  Unë kam luajtur futboll por kam pasur një dëmtim në gju.

 4. Hoe laat is de wedstrijd vanavond?

  Në çfarë orë është ndeshja sonte?

 5. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

  Ndeshja fillon në orën 8 të mbremjës.

 6. Hoeveel spelers heeft een team?

  Sa lojtarë ka një skuadër?

 7. Een voetbalteam heeft 11 spelers, terwijl een basketbalteam 12 spelers heeft.

  Një ekip futbolli ka 11 lojtarë ndërsa një ekip basketbolli ka 12 lojtarë.

 8. Ik wil mijn kinderen inschrijven bij een zwemcentrum, waar kan ik dat vinden?

  Unë do të doja të regjistroja fëmijët e mi në një qendër noti, ku mund ta gjej një?

 9. Kijk op de website van de stad voor meer informatie.

  Ju duhet të kontrolloni faqen e internetit të qytetit për më shumë informacion.