Nederlands

Shqip

Gezondheid - Shëndet

Kujdesuni për veten tuaj dhe njerëzit që doni më shumë

ziekenhuis

spital

gezondheidscentrum

shtëpi shëndeti

eerste hulp

ndihmë e parë

noodsituatie

emergjencë

ambulance

ambulancë

verpleegkundige

infermiere

arts

mjek

pijn

dhimbje

koorts

temperaturë

griep

grip

ziek

i semurë

ziekte

sëmundje

infectie

infekcion

verwonding

plagë

hoofdpijn

dhimbje koke

zorg

trajtim

welzijn

mirëqenie

laboratorium

laborator

vaccinatie

vaksinim

medicijn

barnë, ilaҫ

recept

recetë

medische verklaring

certifikat mjeku

apotheek

barnatore

operatie

operacion

bevalling

lindje

ongeval

aksident

kanker

kancer

overlijden

vdekje

herstel

shërim

ziektekostenverzekering

sigurim shëndetësor

 1. Gezondheid

  Shëndet

 2. Hoe voel je je?

  Si ndihesh?

 3. Ik voel pijn.

  Ndiej ndjesi të dhimbshme.

 4. Heb je koorts?

  A keni temperaturë?

 5. Nee, ik heb hoofdpijn.

  Jo, kam dhimbje koke.

 6. Kan je een ambulance bellen?

  A mund të telefononi ambulancën

 7. De Ambulance komt eraan.

  Ambulanca vjen së shpejti.

 8. Heb je je bloeddruk gemeten?

  A keni matur tensionin e gjakut?

 9. Ja, mijn bloeddruk is normaal.

  Po, tensioni I gjakut është normal.

 10. Dekt mijn ziektekostenverzekering therapie?

  A e mbulon terapinë sigurimi im shëndetësor?

 11. Daar ben ik niet zeker van, ik zou het aan de verzekeringsmaatschappij moeten vragen.

  Nuk jam i sigurt për këtë, duhet të pyes kompaninë e sigurimeve.