Nederlands

Shqip

Bouw - Ndërtimtari

Ndihmoni veten për ta bërë gjithçka të lehtë dhe të dobishme

helm

kaskë

hamer

çekiç

spijker

gozhdë

schop

lopatë

plank

dërrasë

hout

dërrasë

zaag

sharrë

buis

gyp

ijzer

hekur

plakband

shirit ngjitës

draad

kaboll

dak

kulm, çati

balkon

ballkon

muur

mur

gevel

fasadë

schilderij

lyerje

verfroller

cilindër lyerje

gips

suvatim

timmerman

ngjyrosje

renovatie

rinovim

sloop

shkatërrim

onderaannemer

nënkontraktues

meester

mjeshtër

beton

beton

zand

rërë

lift

ashensor

kruiwagen

karrocë dore

drilboor

hilt shpues

steiger

skelë

ladder

shkallë

kraan

murator

bulldozer

bulldozher

vrachtwagen

kamion

verwarming

ngrohje

elektriciteit

energji elektrike

gereedschap

mjete pune

 1. Bouw

  Ndërtimtari

 2. Wat zijn de basisregels in de bouwsector?

  Cilat janë rregullat themelore në fushën e ndërtimit?

 3. Het dragen van de helm en veiligheidsschoenen is verplicht.

  Veshja e kaskës dhe këpucëve të sigurisë është e detyrueshme.

 4. Wat moet ik nu doen?

  Çfarë duhet të bëjë tani?

 5. Vervolgens ga je met gevel werken.

  Puna tjetër do punoi me fasadë.

 6. Heb je werkervaring in de bouw?

  A keni përvojë pune në fushën e ndërtimit?

 7. Ik werk al twee jaar in een grote onderneming.

  Kam punuar dy vite në një ndërmarrje private.

 8. Kan ik naar huis als ik klaar ben met deze taak?

  A mund të shkoj në shtëpi pasi ta përfundoj këtë detyrë?

 9. Je moet het werkgereedschap controleren voordat je vertrekt.

  Ju duhet të kontrolloni mjetet e punës para se të largoheni.

 10. Wat vind je van de staat van dit gebouw?

  Çfarë mendoni për gjendjen e kësaj ndërtese?

 11. Kjo ndërtesë ka nevojë për një prishje totale, por gjithsesi duhet të vlerësojmë rreziqet.